Početna / DOGAĐAJI / IZAĐI MI NA TEGLU: 10 ekipa u Brestovcu traži prolaz u finale takmičenja u Beogradu

IZAĐI MI NA TEGLU: 10 ekipa u Brestovcu traži prolaz u finale takmičenja u Beogradu

U Brestovcu, selu u severnom delu Grada Leskovca, danas se održava takmičenje „Izađi mi na teglu“.

Ovo je treći put da su Brestovčani domaćini ove manifestacije na kome s etakmiči 10 ekipa, a pobednik će obezbediti plasman na finalno takmičenje u Beogradu 10. oktobra.

Direktor Doma kulture Brestovac Miloš Ranđelović kazao je da svim nedsotaju izlagači Sajma tradicionačni proizvoda i rukotvorina koji zbog epidemiološke situacje neće biti organizovan.

-Leskovački ajvar čuva tradiciju i kulturu naroda ovog kraja a stariji prenose recept na svoje potomke – naglasio je Ranđelovič.

Takmičenje je otvorila Ana Janković Stojanovića, zamenica gradonačelnika Leskovca koja je pohvalila organizatore i istakla da je Brestovac jedno od najlepših mesta leskovačkog kraja.

-Spremajući ukusan i kvalitetan leskovački ajvar naši učesnici prethodnih godina su pokazali da se u leskovačkom kraju, pored izvrsnog roštilja, sprema i najukusniji namaz od paprike. Naše vredne domaćice već su uveliko krenule da pripremaju leskovački ajvar jedan od najpoznatijih brendova grada Leskovca – ajvara, koji se priprema od leskovačkih paprika na tradicionalni način – rekla je Ana Janković, Stanković.

Pogledaj takodje

Jablanički okrug: Povećava se broj zaraženih kako u kolektivima tako i u porodičnom klasteru

Zavod za javno zdravlje Leskovac svakodnevno prati epidemiološku situaciju na području Jablaničkog okruga i grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *