IZ “BELL” KUHINJE Kako da napravite “Cordon bleu” i oduševite ukućane

Iz “Bell” kuhinje danas stiže predlog i recept kako da napravite popularni specijalitet “Cordon bleu”.

Cordon bleu vodi poreklo iz Švajcarske i počeo je da se priprema davnih pedesetih godina.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

  • pileći file 200 gr
  • kačkavalj 50 gr
  • šunka 50 gr

Način pripreme po receptu kuvara iz “Bell” kuhinje je sledeći:

  1. Pileći file stavite jedan po jedan u kesu i istucite ih čekićem za meso u tanak odrezak, zatim meso posolite i pobiberite.
  2. Pripremite smesu za paniranje tako da pomešati pezlu i sir parmezan.
  3. Na pileći file položite šunku, preko nje stavite list kačkavalja i presavite u odrezak.
  4. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje.
  5. Panirane odreske staviti u vrelo palmino ulje i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju.
  6. Završeno jelo servirati u tanjir uz dodatak pomfrita,tartar sosa, limuna ili limete.

Ovaj specijalitet  će sigurno oduševiti vaše ukućane i goste!

Restoran Bell se nalazi u centru Leskovcu, u ulici Učitelja Josifa br. 19, preko puta Gradske crkve.

Naše specijalitete možete poručiti i telefonom 061/31-31-31-6 ili 016/602-800.

Prijatno!

Check Also

Koncertna dvorana u Domu Vojske uskoro realnost

U Koncertnoj dvorani, koja će se smestiti u renoviranom Domu Vojske u Leskovcu, očekuje se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *