hotel bell

Ivan Krstić, član Glavnog odbora Pokreta Demokrate Srbije o 5. oktobru i Srbiji 21 godinu kasnije

Član glavnog odbora Demokrata Srbije Ivan Krstić – Krcko oglasio se saopštenjem za javnost povodom obeležavanja godišnjice 5. oktobra, dana kada je završena vladavina Slobodana Miloševića.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Prošla je 21. godina od petooktobarskih promena. Građani Srbije, puni nade i optimizma smenili su režim Slobodana Miloševica koji je iza sebe ostavio pustoš, ratove, sankcije, bedu, politička ubistva, hiper inflaciju, sankcije, izolovanost…desetine hiljada izbeglica, neisplaćene plate, dečije dodatke, penzije…

Nada se vratila dolaskom dr Zorana Djindjića na čelo prve demokratski izabrane vlade. Srbija je krenula dobrim putem. Vraćene penzije, dečiji dodaci, poljoprivredne penzije…Srbija se polako vraćala u svet i svet u Srbiju. Živelo se od rada, a ne demagogije i polulizma. Sve do 12.03.2003. godine kada je Zoran Djindjic zaustavljen na vratima svog radnog mesta hicem u srce. I nije tada pucano samo u Srce premijera već u srce Srbije. Srbija je zastala….

Danas 21.godinu kasnije imamo na ulicama osudjene ratne zlocinče koji sakupljaju potpise za oslobadjanje ubice premijera. Potpise sakupljaju oni koji su osudjeni za zločine protv čovečnosti, ratni profiteri i ubice. Na vlasti imamo ljude koji su pre petog oktobra bili vlast. Imamo ljude koji su pretili novinarima, sudili po njihovom monstruoznom Zakonu o informisanju, imamo zataškane afere, glasnu tišinu i ugroženu slobodu. Nemamo parlament, nemamo vladu, nemamo nezavisno sudstvo, ne postoji podela vlasti. Imamo jednog čoveka koji je gospodar života i smrti svakome od nas. Imamo diktaturu u srcu Evrope, Ćute i građani kojima svakodnevno se nasrće na dostojanstvo i egzistenciju. Imamo medijski mrak i režimska glasila, koja su sve samo ne ono što treba da budu. Ali  balon je prenaduvan. Može da pukne svakoga trenutka. Do kada će trajati ova velika obmana?

Ivan Krstić, član GO Pokreta Demokrate Srbije!“

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор