hotel bell

Iranska slikarka Nilufar Banisadar svoje radove predstavlja leskovačkoj publici

U holu Leskovačkog kulturnog centra organizovana je izložba slika “Plavo i roze – Hymen“ i „Velovi vetra” slikarke Nilufar Banisadar, rođene u Iranu sa prebivalištem u Francuskoj.

Izložbu je otvorio David Pujado, direktor Beogradskog meseca fotografije, istakavši ovim povodom da je ovo jedinstvena prilika da se rad fotografa sa prostora Srbije, ali i šire učine dostupnim publici.

„Beogradski mesec fotografije želi da promocijom fotografije ukaže na položaj žena, položaj izbeglica, homoseksualnost, koje su prisutne i vidljive svuda oko nas, a o kojima baš i ne želimo da pričamo. Cilj nam je da promovišemo i rad fotografskih klubova, kao i srpske fotografije. Najznačajniji cilj je učiniti pristupačnim sve te radove i izvan granica Srbije, ali i da pokažemo radove stranih autora u Srbiji. Mi predstavljamo dve serije njenih fotografija. Vidimo da mnogi problemi koje žene imaju i sa kojima se suočavaju i bore ne ostavljaju samo tragove na telu nego i u psihi.”

Direktorka Leskovačkog kulutrnog centra, Sanja Conić ocenila je da je ova izložba još jedan poziv, za pomoć vapaju ugroženih žena.

Radovi ove umetnice mogu se pogledati do 13. novembra u galeriji LKC-a.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *