hotel bell

I u ovoj godini nastavak programa subvencija za majke za kupovinu prvog stana

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je Vlada donela odluku o nastavku finansiranja subvencija za majke za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta u 2023. godini.

Maksimalni iznos sredstava koji se može odobriti za ove namene je, kao i do sada, 20.000 EUR, a pravo na pomenuta novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50% vrednosti radova, kao i za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave, u visini 20% vrednosti radova.

Takođe, ovo pravo može se ostvariti i za kupovinu kuće ili stana u visini 20% vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20% kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o kupoprodaji nepokretnosti.

Istovremeno, može se ostvariti i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita – u iznosu od 20% procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20% kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o kupoprodaji nepokretnosti, navedeno je na sajtu Vlade.

Check Also

Rukometaši Dubočice pregazili Crvenu Zvezdu

Foto: arhiva Arkus liga Rukometaši Dubočice 54 pobedili su večeras u Leskovcu ekipu Crvene Zvezde …

Оставите одговор