hotel bell

Hisarski šampioni donirali opremu vrednu 350.000 dinara Opštoj bolnici, Domu zdravlja Leskovac i Centru za socijalni rad

Ispred ulaza u Opštu bolnicu Leskovac danas kutije, paketi, baloni …

Udruženje građana „Hisarki šampioni“ nastavili su sa akcijama pomoći i podrške tamo gde je ta pomoć potrebna. Ovoga puta pomoć je namenjena leskovačkoj bolnici, Domu zdravlja i Centru za socijalni rad.

-Vrednost donacije je 350.000 dinara, a s obzirom da je zdravstvo podnelo najveći teret borbe protiv virusa Covid 19 na ovaj način Hisarski šampioni kažu jedno veliko hvala – rekao je Dušan Marek, predsednik ovog udruženja.

Domu zdravlja namenjeno je 50 čaršava, 30 nepromočivih prostirki i 20 medicinskih mantila. Opštoj bolnici Leskovac, odeljenju ginekologije, donirano je po 30 jastuka, posteljina i 30 ćebadi, a neonatalnom odeljenju 20 paketa sa osnovnim potrpštinama za 20 prvih beba. Centu za socijalni rad 10 sedišta za bezbednost u saobraćaju za njihove korisnike, a zaposlenima u CZR donirano je 500 maski.

Marek se u susretu sa novinarima zahvalio na podršci svim akcijama od strane gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, ali i sponzorima današnje akcije: gradskom i okružnom fudbalskom savezu, Tvins taksiju, Kući balona, apotekarska ustanova Medika, kompaniji Zemiks, apotekarskoj ustanovi Ana i Domu zdravlja Medikal.

Gradska većnica zadužena za oblast zdravstva Aleksandra Milovanović koja se zahvalila Hisarskim šampionima na organizaciji ove akcije.

-Čestitam im na društvenoj odgovornosti i solidarnosti koju pokazuju ovim akcijama. Za samo nekoliko nedelja poklonili su zaštitna sredstva brojnim ustanovama i nadam se da će mladi slediti njihov primer – kazala je dr Aleksandra Milovanović.

U ime Opštine bolnice i Doma zdravlja Leskovac zahvalio je dr Nebojša Dimitrijević.

-Zahvaljujem organizaciji Hisarski šampioni koja se setila da donira našoj bolnici ono što je neophodno. Donacija nije mala, a koristim priliku da se zahvalim svim donatorima koji su pomogli, posebno tokom pandemije – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор