hotel bell

HELP finansira projekte zaštite životne sredine u vrednosti od 75 hiljada evra

Predstavnici HELP-a, i grada Leskovca danas su potpisali ugovor o saradnji u okviru regionalnog programa “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana”.

Ugovor o saradnji potpisali su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i šef kancelarije u Nišu Sanja Matić, a njime je redviđena podrška za najmanje 25 novih mikrobiznisa grantom u opremi prosečne vrednosti od 3.000 evra. Prednost će imati ideje koje uzimaju u obzir zaštitu životne sredine.

“Kroz vrlo produktivnu saradnju između grada Leskovca i nemačke organizacije HELP sprovode se aktivnosti usmerene na pružanje podrške budućim preduzetnicima. Grad Leskovac želi da podstakne razvoj mikrobiznisa, da olakša mladima pokretanje sopstvenog posla i da unapredi već postojeće poslovne delatnosti, u cilju stvaranja uslova za otvaranje novih radnih mesta – kazao je gradonačelnik Cvetanović. ukazujući onovo na činjenicu da je tokom dugogodišnje saradnje sa organizacijom HELP sredstvima od oko miliona i trista hiljada evra podržavno skoro 400 Leskovčana.

Ukupna vrednost projekta je 75.000 evra, sa učešćem grada Leskovca u iznosu od 30.000 evra za opremu i obuke koje će biti realizovane u okviru podrške.

“Informativnu kampanja kreće u ponedeljak, 15.5.2023. i prvi sastanak je u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu u 11 časova, zatim u sredu 17.5.2023. godine u Domu kulture u Grdelici u 11 časova, u petak 19.5.2023. godine u 11 časova u Domu kulture u Vučju, u ponedeljak 22.5.2023. godine u 11 časova u Domu kulture u Brestovcu i poslednji sastanak je planiran za sredu 24.5.2023. godine u 11 časova u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu. Ono što je takođe važno da je konkurs od 15. maja do 2. juna, i da je vašim surađanima dostupna i onlajn aplikacija koja će od 15.5.2023. godine biti aktivna sve do kraja trajanja konkursa – kazala je Sanja Mitić, menadžer projekta i šef kancelarije u Nišu.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор