“Gumapromet” gradi novi objekat na prostoru bivšeg “Mašinoteksa”

Na lokaciji nekadašnjeg Mašinoteksa, u toku je izgradnja nove proizvodne hale, koja će biti ponuđena potencijalnim investitorima.

Vlasnik preduzeća „Guma-promet“, Jovan Stojković, koji je pre nekoliko godina kupio imovinu propalog lidera u mašinskoj industriji, u adaptaciju objekta, površine 4 hiljade kvadratnih metara, uložiće oko milion evra, u nadi da će pronaći strateškog partnera za pokretanje proizvodnje na ovom prostoru. Preduzeće „Guma-promet“, inače, se bavi prodajom svih vrsta guma i pružanjem servisnih usluga za sve vrste motornih vozila. Sarađuje sa velikim brojem uglednih proizvođača guma i društvima koja se bave sakupljanjem otpadnih guma, ulja, ambalažnog otpada, sekundarnih sirovina. Poseduje veleprodajne i deset maloprodajnih objekata u Leskovcu, Vlasotincu, Bojniku, Negotinu, Vranju i Nišu i trenutno upošljava oko 40 radnika. Ove godine će proslaviti 25 godina uspešnog rada.

Lokaciju na kojoj se radovi na izgradnji nove hale uveliko obavljaju, posetio je danas gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je istakao da je poslovanje malih i srednjih preduzeća, koja konstantno ulažu sredstva u dalji razvoj preduzeća, za lokalnu samoupravu veoma važno.

– Na ovaj način, ne dolazi se odmah do velikog broja radnih mesta, ali, zahvaljujući ovakvim firmama, broj nezaposlenih postepano se smanjuje. Mi nastojimo da se, redovnim kontaktima, upoznamo sa problemima privrednika i mogućnostima za stvaranje uslova za njihovo bolje poslovanje. U protekle tri godine izradili smo 17 planova generalne regulacije, koji su bitan preduslov za dobijanje građevinskih dozvola, za razliku od prethodne vlasti, koja je izradila samo 2, i upravo je to veza između privrednika, koji ulažu svoj novac da bi proširili proizvodne kapacitete, i nas, predstavnika lokalne samouprave, čija je dužnost da poboljšamo privredni ambijent u gradu i da Leskovac postane dobro poslovno okruženje, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Vlasnik, Guma-prometa, Jovan Stojković, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci i dobroj saradnji i izrazio nadu da će ova firma naći kvalitetnog partnera za saradnju i doprineti zapošljavanju većeg broja naših sugrađana.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, obišao je danas i destileriju „Trivulesk“ vlasnika Bratislava Jovića, koja se nalazi pored preduzeća „Univerzal“ u Leskovcu, i bavi se proizvodnjom svih vrsta voćnih rakija, među kojima se po kvalitetu posebno izdvaja Viljamova. U ovom pogonu godišnje se proizvede od 50 do 100 hiljada flaša rakije, koja, u dekorativnoj ambalaži, završava na tržištu cele južne Srbije, Paraćina, Ćuprije, Jagodine, i delimično u Beogradu i Novom Sadu, a očekuje se da uskoro bude plasirana i na teritoriju Rusije.

A. Jovanović /S. Stamenković

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *