Guberevac dobija novi izgled: Početak radova na rehabilitaciji puteva

U Guberevcu su u toku intenzivni radovi na rehabilitaciji puta u dužini od 500 metara, i oni predstavljaju deo opsežnog projekta rehabilitacije puteva na teritoriji grada, čija je vrednost 28,4 miliona dinara, a finansiraju se iz gradskog budžeta.

Tokom obilaska, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je istakao značaj ovih radova za lokalnu zajednicu, naglašavajući da su kvalitetni putevi ključni za razvoj svih naselja u okolini Leskovca. Podsetio je i na prethodne investicije u infrastrukturu, poput rekonstrukcije puteva i ulaganja u obnovu škola, ističući posvećenost lokalne uprave poboljšanju životnih uslova građana.

“Ovi radovi su deo ugovora o rehabilitaciji dela opštinskih puteva i gradskih saobraćajnica na teritoriji grada ukupne vrednosti 28,4 miliona dinara, koje se finansiraju iz budžeta grada Leskovca. U okviru tog ugovora, završeni su radovi na delu kolovoza Porečke ulice i ulice Milana Momčilovića, uređenje trotoara u ulici Bore Stankovića, rehabilitacija dela kolovoza od Donje Slatine ka Rajnom Polju, na putu Draškovac – Pukovac, putu ka Šarlincu, Bogujevce – Zlokućane, Bogujevce – Gornja Lokošnica, deonici prema Donjoj Lokošnici, na putu Leskovac-Grdelica, deonici puta od Vučja prema hidroelektrani i na putu Bunuški Čifluk prema Žablanu, putu ka Razgojni, zatim Razgojna-Grdanica-Smrdan, Velichkovci-Drćevac, put u Badincu. Ukupno će biti rehabilitovano 4,8 km kolovoza- kazao je Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja, Novica Nikolić, takođe je istakao značaj radova na putevima za bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ističući da je cilj da se saniraju oštećenja i poboljša stanje kolovoza na više lokacija širom grada.

“Radovi na rehabilitaciji puteva u Guberevcu i okolini deo su šire strategije unapređenja infrastrukture u Leskovcu, koja će doprineti boljem životu svih građana u gradu i okolini – istakao je Nikolić.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *