GrO SNP Leskovac prikupio garderobu za socijalno ugrožene i uručio Centru za socijalni rad

Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja detaljno i precizno govori o ravnopravnosti dece tokom školovanja, ali praksa, na žalost, pokazuje nešto sasvim drugo.

Domaćinstvima koja su korisnici socijalne pomoći, a čija deca redovno pohađaju školu, moraju ostvariti pravo na besplatne udžbenike i nastavna sredstva, odnosno ukidanje ili znatno umanjenje troškova za škole u prirodi i ekskurzvije, rekao je danas Miodrag Stanković, predsednik resora socijalne politike Srpske narodne partije.

– Mi ćemo se zalagati za izmenu zakona, po kome se deca iz socijalno ugroženih porodica osećaju diskriminisano. Polazak u školu samo jednog deteta porodicu košta između 25 i 4o hiljada dinara. Zato su aktivisti SNP-a, na čelu sa omladinom, prikupili određenu količinu garderobe, obuće i igračaka, kako bismo našim sugrađanima koji najteže žive, bar malo pomogli u pripremi đaka za novu školsku godinu, dodao je Stanković.

Predsednik omladine Srpske narodne partije, Lazar Jović, istakao je da je to samo jedna u nizu akcija, kojom mladi žele da podstaknu sugrađane na humanost i pridruživanje akciji.

Prikupljanje odeće, obuće, učila i sve onoga što ugroženim porodicama može da pomogne u prevazilaženju teške materijalne situacije, SNP će organizovati i narednih meseci, a Centar za socijalni rad će je potom podeliti svojim korisnicima.

S. Stojiljković

Check Also

Rukovodstvo Leskovca odgovara: Poboljšanje životnog standarda građana je multidimenzionalni zadatak

Na saopštenje Grupe građana Svi za jednog, jedan za sve saopštenjem i odgovorom je reagovao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *