hotel bell

Grmljavina u januaru, meteorolozi izdali upozorenje za sliv Južne Morave i najavili nove padavine i hladno vreme

Grmljavina u nedelju kasno popodne i uveče podsetila je stanovnike Leskovca i okoline na stihove pesme “Početak bune protiv dahija”.

” … Grom zagrmi na svetoga Savu;
Usred zime, kad mu vreme nije, …”

Kiđa koja gotov bez prestanka pada već dva dana najavljuje probleme, posebno poljoprivrednicima ali i pravi test za rekonstruisane kanale čijije zadatak da prihvate bujične vode.

Hidrometeološki zavod izdao je kasno večeras upozorenje za period od ponoći pa za narednih 24 časa, U ovom upozorenju se navodi da će na na gornjem toku Južbe Morave i na Nišavi vodostaj biti u porastu “sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa”.

U upozorenju srpskih meteorologa najavljuje se i nastavak padavina u Srbiji, a za jug Srbije je najavljena nastavak padavina gde će uz sneg padati i kiša koja će se ledeti pri tlu.

Slabljenje padavina očekuje se u drugoj polovini dana u ponedeljak 11. januara.

Srpski meteorolozi najavljuju i nastavak hladnog vremena, a od 15 januara i ledene dane sa temperaturom tokom celog dana ispod 0 stepeni.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *