Home / Opštine / Bojnik / Grmljavina u januaru, meteorolozi izdali upozorenje za sliv Južne Morave i najavili nove padavine i hladno vreme
hotel bell

Grmljavina u januaru, meteorolozi izdali upozorenje za sliv Južne Morave i najavili nove padavine i hladno vreme

Grmljavina u nedelju kasno popodne i uveče podsetila je stanovnike Leskovca i okoline na stihove pesme „Početak bune protiv dahija“.

“ … Grom zagrmi na svetoga Savu;
Usred zime, kad mu vreme nije, …“

Kiđa koja gotov bez prestanka pada već dva dana najavljuje probleme, posebno poljoprivrednicima ali i pravi test za rekonstruisane kanale čijije zadatak da prihvate bujične vode.

Hidrometeološki zavod izdao je kasno večeras upozorenje za period od ponoći pa za narednih 24 časa, U ovom upozorenju se navodi da će na na gornjem toku Južbe Morave i na Nišavi vodostaj biti u porastu „sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa“.

U upozorenju srpskih meteorologa najavljuje se i nastavak padavina u Srbiji, a za jug Srbije je najavljena nastavak padavina gde će uz sneg padati i kiša koja će se ledeti pri tlu.

Slabljenje padavina očekuje se u drugoj polovini dana u ponedeljak 11. januara.

Srpski meteorolozi najavljuju i nastavak hladnog vremena, a od 15 januara i ledene dane sa temperaturom tokom celog dana ispod 0 stepeni.

Check Also

Izložba domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i rakije u ponedeljak u dvorištu Šop Đokićeve kuće

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na turističkom forumu, u organizacije Turističke organizacije Srbije, na …

Оставите одговор