hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo Program uređivanja građevinskog zemljišta i odluku o izradi Programa gasifikacije grada Leskovca

Gradsko veće Leskovca održalo je danas 26. sednicu na kojoj su razmotrene 2 tačke dnevnog reda.

Gradski većnici jednoglasno su usvojili predlog odluke kojom se utvrđuje Program uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu.

Program obuhvata: radove na pripremanju zemljišta, radove na komunalnom opremanju zemljišta, kao i troškove realizacije investicija i izvršenja sudskih odluka. Za realizaciju programa planirana su sredstva u iznosu od 3.174.155.617,26 dinara. Od toga će iz budžeta Grada Leskovca biti obezbeđeno 785.024.851,26 dinara, iz republičkog budžeta 1.475.390.766,00 dinara, a ostala sredstva su predviđena u iznosu od 913.740.000,00 dinara.

Detalje plana objavićemo u posebnoj vesti.

Usvojen je i Predlog odluke o pristupanju izradi Programa gasifikacije grada Leskovca za period 2021-2025. godine.

Cilj izrade Programa gasifikacije je preduzimanje mera i aktivnosti u vezi u vezi realizacije projekta za izgradnju energetskih objekata za prirodni gas, kako bi se obezbedili uslovi za priključenje krajnjih kupaca – domaćinstava i privrednih subjekata. Izrada programa treba da omogući stigne do svakog zainteresovanog domaćinstva ili privrednog objekta, a smanjenjem korišćenja drugih izvora energije značajno će biti smanjeno i zagađenje životne sredine.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *