Gradsko veće Leskovca usvojilo Akcioni plan zapošljavanja i Program otudjenja gradjevinskog zemljišta

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradsko veće Leskovac je na dans održanoj 103. sednici usvojilo 11 odluka, medju njima i Akcioni plan zapošljavanja za 2016. godinu.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Leskovca (LAPZ) predstavlja izraz lokalne politike zapošljavanja i osnovni je instrument sprovodjenja mera ativne politike zapošljavanja.

Akcioni plan zapošljavanja doprinosi ostvarivanju opšteg cilja Nacionalne strategije zapošljavnja, a to je povećanje zaposlenosti – rekao je obrazlažući predlog direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj Bojan Tojaga.

Odbornici su usvojili i Program otudjenja gradjevinskog zemljišta u javnoj svojini. Ovim programom predvidjena je prodaja zemljišta za izgradnju 4 stambene zgrade, 2 parcele za izgradnju poslovnih objekata kao i 25 lokacija za izgradnju porodičnih stambenih zgrada.

– Ovo je sledeća faza u radi Direkcije za urbanizam i izgradnju. To treba da bude cilj svih javnih preduzeća u gradu, da stvaraju vrednost što Direkcija ovim pokazuje jer očekujemo prihod od prodaje gradjevinskog zemljišta.To smo uradili i prodajom lokacije za Lidl čime smo obezbedili sredstva za izgradnju moderne pojace – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Gradsko veće je u nastavku sednice usvojilo Odluku o izboru programa i projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite koji će se sufinansirati iz budžeta grada Leskovca u prvoj polovini godine, kao i druge odluke po zahtevima mesnih zajednica, udruženja i sportskih klubova.

Check Also

Svečanost povodom 160 godina pravne službe Vojske Srbije

U Nišu je održana svečanost povodom Dana i 160 godina postojanja pravne službe Vojske Srbije. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *