Početna / POLITIKA / GRADSKO VEĆE, 43. SEDNICA Podrška mladim talentima u centru pažnje

GRADSKO VEĆE, 43. SEDNICA Podrška mladim talentima u centru pažnje

U Leskovcu je održana 43. sednica Gradskog veća na kojoj je razmotreno i usvojeno nekoliko odluka, a u centru pažnje bila je podrška mladima.

Gradski većnici usvojili su Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge ličnih pratilaca deteta kojom su određeni uslovi, prava i obaveze roditelja i angažovanih ličnih pratilaca.

Gradsko veće je usvojilo i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje irektora Javno komunalnog preduzeća „Toplana“ Leskovac, s obzirom da mandat sadašnjem VD direktoru ističe u septembru.

Usvojeni su i kadrovski planovi Gradskog pravobranilaštva i Službe za budžetsku inspekciju. Planirano je da u Gradskom pravobranilaštvu ukupno radni 13 zaposlenih, dok će u Službi za budžetsku inspekciju i ubuduće biti devetoro zaposlenih, od čega dvoje na određeno na vreme.

Gradski većnici dali su saglasnost na dopunu Cenovnika usluga JKP Grdelica kojima je utvrđen cenovnik korišćenja usluga kamiona kipera „Daf“ i građevinske kombinovane mašine „Volvo“ i odobrili nešto više od 545 hiljada dinara Mesnoj zajednici Zoljevo za sanaciju puta ka Slanačkoj dolini.

Jednoglasno je data saglasnost na Odluku o izboru projekata za mlade koji se finansiraju kroz projekat „Aktiviraj se“ u 2017. godini. Ovim projektom biće finansiran 21 projerat neformalnih omladinskih grupa u ukunoj vrednosti d 1.299.549 dinara.

Gradsko veće je donelo odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima koju je obrazložio predsednik komisije dr Vladimir Prokopović. Ovom odlukom odobren je odlazak na nagradnu ekskurziju za 91 učenika završnih razreda leskovačkih srednjih škola sa prosekom 5,00. Među „vukovcima“ najviše je učenika leskovačke Giimnazije – 39.

Škole iz kojih dolaze nagrađeni maturanti:

Gimnazija – 39

Tehnička škola „Rade Metalac“ – 12

Medicinska škola – 11

Škola za tekstil i dizajn – 9

Ekonomska škola – 9

Trgovačko – ugostiteljska škola – 5

Muzička škola – 4

Srednja škola Grdelica – 1

Hemijsko – tehnološka škola – 1

Na predlog Komisije Gradsko veće je odobrilo 35.000 dinara studentu Petru Bojoviću za odlazak na stručno usavršavanje na čuvenom MIT univerzitetu u Americi.

Srđan Stamenković

Pogledaj takodje

Vladan Zagrađanin izabran za predsednika Izvršnog odbora SPS-a Vlasotince

Opštinski odbor SPS u Vlasotincu, povodom sednice Glavnog odbora SPS na kojoj je izabran Predsednik …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *