Home / Uncategorized / Gradski odbor SPS Leskovac pozvao građane da izađu na referendum i glasaju za promene Ustava
hotel bell

Gradski odbor SPS Leskovac pozvao građane da izađu na referendum i glasaju za promene Ustava

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije pozvao je danas građane da u nedelju izađu na referendum, zaokruže „da“ i tako glasaju za promene Ustava Republike Srbije.

– Gradski odbor Socijalističke partije Srbije Leskovac poziva građane da izađu na predstojeći referendum koji je zakazan za 16. januar 2022. godine i glasaju za potvrđivanje Akta o promeni Ustava i time pokažu državotvornost i društvenu odgovornost. Donošenje Akta o promeni Ustava ima za cilj bolju zaštitu prava građana i jačanje vladavine prava.
Aktom o promeni Ustava menjaju se ustavne odredbe o uređenju sudova i javnih tužilaštava koje imaju za cilj obezbeđivanje veće nezavisnosti, efikasnosti, odgovornosti sudova i javnog tužilaštva. Ustavnim promenama predviđaju se dodatne ustavne garancije nezavisnosti sudstva i sudija, garantuje se stalnost sudijske funkcije, sudije sada bira Visoki savet sudstva, tako da predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti više ne učestvuju u izboru sudija.
Gradski odbor Socijalističke partije Srbije osuđuje sve pokušaje stvaranja zabune kod građana kada je reč o svrsi referenduma, Akt o promeni Ustava isključivo se odnosi na pravosuđe i njime se ne menjaju drugi delovi Ustava.
Organi za sprovođenje izbora preduzeće sve potrebne aktivnosti kako bi se na glasačkim mestima obezbedila potpuna primena epidemioloških mera. Glasanjem za ustavne promene, zaokruživanjem „DA“ na referendumu, građani će dati neposredan, lični doprinos pozitivnim promenama u našem društvu i stvaranju efikasnijeg pravosudnog sistema – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora SPS Leskovac koje je potpisao predsednik Aleksandar Đurović.

Check Also

Gori, gori Badnjače, stari srpski rođače!!!

U porti Saborne crkve, nakon kolektivne molitve, osvećen je i zapaljen Badnjak, a potom vernicima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *