Gradski odbor Narodne stranke organizuje peticiju za smenu ministra prosvete

Gradski odbor Narodne stranke u Leksovcu saopštio je danas da će u utorak biti organizovano prikupljanje poptpisa za peticiju za smenu ministra prosvete Mladena Šarčevića.

Smena ministra prosvete traži se zbog odlaganja završnog testa iz matematike koji su u okviru male mature polagali svršeni osnovci.

-Narodna stranka zahteva od nadležnog ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese neopozivu ostavku, kao jedini izlaz i čin preuzimanja lične i političke odgovornosti zbog odlaganja polaganja testa iz matematike. Sramota je da su već drugi put za vreme naprednjačke vlasti, testovi za upis učenika u srednju školu ”provaljeni” odnosno da su postali predmet korupcije i mahinacija. Neprihvatljivo je da deca pored stresa pred polaganje, sada moraju da plaćaju i cenu korumpiranog i nesposobnog Vučićevog i Šarčevićevog sistema. Ako se ima u vidu da je ostavka pre svega moralni čin i da ostavku može bezuslovno podneti samo čovek koji ima osećaj odgovornosti, teško je pomisliti da će ministar Mladen Šarčević pribeći takvoj odluci. Ipak, on se mora naterati da to učini, a jedan od načina je organizovanje peticije za njegovu smenu sa jedne od najodgovornijih funkcija u državi. Gradski odbor Narodne stranke Leskovac poziva sve sugrađane da zaustave bezakonje i dođu u utorak, 25. juna ispred Robne kuće od 1700 do 2030 i potpišu peticiju za smenu ministra prosvete – zaključuje se u saopštenju Medijskog tima Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu.

Check Also

U Leskovcu rođeno šest beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *