hotel bell

Gradski hor “Zvezdice” obeležio 20 godina postojanja i rada

Svečanom akademijom i koncertom Gradski dečji hor „Zvezdice“, minulog vikenda proslavio je 20 godina od osnivanja hora.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je ovom priliko istakao da je ovaj gradski hor pravi ambasador grada Leskovca.

„Za sve ove godine, hor Zvezdice je zavredio veliko poštovanje kako domaće, tako i strane publike, što se i potvrđuje kroz brojna priznanja i nagrade koje je dobijao i koja će, potpuno sam siguran u to, i ubuduće dobijati. Za ovih 20 godina, smenjivala su se deca u Zvezdicama, kroz hor rasla, stasavala, usvajala prave vrednosti. Talenat i trud koji ispoljavaju nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zbog toga su oni pravi ambasadori Leskovca i pokazatelj da je ovaj grad rasadnik muzičkih talenata. Moto oko koga se okupljaju, da je jedina bolja stvar od pevanja još pevanja, dokaz je da je ljubav u osnovi svakog uspeha“.

Dirigent i osnivač hora Jelena Cvetković Crvenica kazala je da je ponosna na svoje Zvezdice kojima je uspela da usadi toplinu i radost ne samo pevanja, već i davanja.

“Srećna sam što vidim Zvezdice koje su odrasle i postale pravnice, doktorke u Beogradu, Nišu i Evropi. Zvezdice su tu gde jesu zahvaljujući velikoj podršci koju imamo, zahvaljujući gradonačelniku. Omogućio nam je da imamo svoju salu, da koristimo i svečanu salu, pored toga konkurišemo za projekte zahvaljujući kojima radimo i zaista imamo ogromnu podršku.”

Nakon nastupa presivnih Zvezdica prepunoj sali se predstavio i ženski ansambl Stars.

Check Also

Laboratorija malih kulturnih programa u leskovačkoj Biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ je tokom februara meseca 2024. godine uzela učešće u projektu „Laboratorija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *