Gradska uprava za finansije: Dug za porez u 60 rata uz otpis kamate

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Gradska uprava za finansije Grada Leskovca pozvala je poreske dužnike da iskoriste povoljnosti koje nosi novi zakon.

 

Gradska uprava za finansije grada Leskovca-Odsek lokalne poreske administracije obaveštava obveznike plaćanja lokalnih javnih prihoda, da na osnovu izmena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Lokalna poreska administracija na zahtev poreskog obveznika može odložiti plaćanje glavnog poreskog duga do 2.000.000 dinara bez kamate za pravna lica i do 200.000 dinara za fizička lica, sa stanjem na dan 04. marta 2016. godine, najduže do 60 mesečnih rata uz otpis 100% kamate.

Zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga na rate može da se podnese Lokalnoj poreskoj administraciji u periodu od 01.aprila 2016. do 04. jula 2016. godine. Uslov za ostvarivanje prava na plaćanje dugovanog poreza na rate jeste da poreski obveznik izmiri sve tekuće obaveze dospele za plaćanje od 04.marta.2016. godine do dana podnošenja zahteva i dostavi dokaz o tome.

Međutim, ukoliko se poreski obveznik ne bude pridržavao propisanih uslova i rokova iz rešenja, odnosno sporazuma o odlaganju plaćanja dugovanog poreza na rate, Lokalna poreska administracija će po službenoj dužnosti poništiti sporazum, odnosno ukinuti rešenje i neplaćeni porez, uključujući i neplaćenu kamatu na taj dug, bez odlaganja naplatiti iz sredstava obezbeđenja, odnosno u postupku prinudne naplate, u skladu sa Zakonom.

Check Also

Pojeftinili i dizel i benzin

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštilo je nove najveće maloprodajne cene goriva za period od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *