Gradska izborna komisija odbacila svih 15 prigovora na lokalne izbore u Leskovcu – Opozicionim predstavnicima odobren uvid u birački materijal

Gradska izborna komisija nije prihvatila nijedan od 15 prigovora koje su predstavnici opozicionih izbornih lista dostavili na tok i rezultate izbora.

Odbijeno je 13 prigovora koji su podneti na pojedinačna biračka mesta kao i 2 prigovora koje su podneli predstavnici koalicije Narodni pokret Srbije – Za Leskovac zajedno i Demokratska stranka – Srbija Sentar – Stranka slobode i pravde kojima je traženo poništenje rezultata na svim biračim mestima, odnosno poništenje rezultata loklanih izbora u Leskovcu, Prigovor koalicije DS-SRCE-SSP odbijen je kao neblagovremen jer je dostavljen posle isteka Zakonom propisanog roka.

Zahtevi za poništenje izbora su raziličiti od biračkog mesta do mesta, a kao razlozi za odbijanje su navedeni neosnovanost, te neblagovremenost, nepotpunost i nerazumljivost.

Gradska izborna komisija odobrila donela je odluku da po jednom predstavniku dve opozicione izborne liste odobri uvid u izborni materijal sa biračkih mesta.

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *