Gradonačelnik Leskovca priredio prijem za “Amoroso”: Ponosni smo na vaše uspehe

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ponosni smo na vaš entuzijazam, energiju i kvalitet. Ponosni smo na vas – rekao je na prijemu gradonačelnik Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, danas je u svom kabinetu primio članove Kamernog orkestra “Amoroso”, koji su se pre par dana vratili sa gostovanja u Tuzli i Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, u okviru turneje “Amoroso na velikim muzičkim scenama”.

– Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da ugostim ove vrhunske izvođače umetničke mizike. Nastupi na Kolarcu, rezervisani samo za one najbolje, kao i gostovanja širom Evrope pokazuju neosporni kvalitet sastava „Amoroso“ ali ujedno predstavljaju i promociju našeg grada, na šta smo veoma ponosni, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. – Leskovac je nesumnjivo grad muzike, jer je jedan od retkih u Srbiji koji ima kamerni orkestar. Takođe, uspesi Dečijeg hora „Zvezdice“, Vokalno instrumentalnog sastava „Libero“, festivala LEDAMUS, pokazuju da je naš grad, širom Srbije, pa i sveta, postao prepoznatljiv u sferi umetničke muzike, i istovremeno privlači pažnju ne samo Leskovčana, nego i gostiju iz drugih krajeva naše zemlje. Turneju „Amoroso na velikim muzičkim scenama“, kao i koncertne aktivnosti ovog sastava u 2016. godini, Grad Leskovac je podržao sa 775 hiljada dinara. Nismo zaboravili ni ostale muzičke sastave, pa smo finansijski podržali i organizaciju LEDAMUS-a, aktivnosti „Zvezdica“, sastava „Libero“, održavanje Drum dum festa, podsetio je gradonačelnik Cvetanović.

– Ponosni smo na vaš entuzijazam, energiju i kvalitet. Zato ćemo vam uvek pružiti podršku da nastavite da ostvarujete uspehe na velikim muzičkim scenama, i da na najbolji mogući način predstavljate, ne samo naš grad, nego i čitavu zemlju, rekao je Cvetanović, obraćajući se danas članovima „Amorosa“.

Maja Cakić, umetnički rukovodilac orkestra, zahvalila je gradonačelniku na sveukupnom vremenu koje posvećuje onima koji se bave umetničkom muzikom.

– Vi redovno posećujete naše koncerte, otvarate festivale, vrata Vašeg tima za nas su uvek otvorena, kad god se obratimo za pomoć i podršku, uvek ih i dobijemo. Veoma nas je obradovalo što je „Amoroso“, pored LEDAMUSA i „Zvezdica“ dobio najviše sredstava na konkursu, i na tome smo Vam veoma zahvalni. Trudićemo se da damo sve od sebe da opravdamo poverenje koje ste nam Vi i lokalna samouprava ukazali, rekla je Maja Cakić.

Govoreći o nastupu u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, Cakićeva je rekla da je to za nju bio poseban doživljaj, jer je bila u poseti svom rodnom mestu, gde je mogla da predstavi orkestar „Amorozo“, ali i grad u kome trenutno živi, a koji joj je otvorio sva moguća vrata i omogućio da na profesionalnom planu ostvari sve što želi.

– U Tuzli su nas divno dočekali, što je delom i Vaša zasluga, rekla je ona, obraćajući se gradonačelniku. Kada su, pre tri godine, profesori i učenici iz Tuzle bili gosti Muzičkih susreta „Dr Mira Ivanović“, Vi ste dolazili na probe, otvorili susrete, odvojili vremena za sve učesnike festivala. Tuzlaci su iz Leskovca otišli potpuno oduševljeni, ne samo zbog učešća na Muzičkim susretima i druženja, nego i zbog tog odnosa koji ovaj grad ima prema umetničkoj muzici. Mislim da će ta saradnja da se nastavi i da smo grad i Srbiju predstavili na najbolji mogući način, dodala je Maja Cakić.

Po povratku iz Tuzle, orkestar „Amoroso“ predstavio se i na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

– Ovo je naš četvrti nastup na Kolarčevoj sceni kamerne muzike, što znači da već negujemo neku tradiciju, a dobili smo poziv da nastupimo i naredne godine, kaže Maja Cakić. Nastup na Kolarcu je najlepši doživljaj koji umetnik može da doživi i ja osećam strahopoštovanje uvek kad izađem na tu scenu, kaže ona. Ovog puta bilo je predivno, koncert smo spremili zajedno sa pijanistom Vladimirom Miloševićem, ali je, umesto njega, sa nama nastupio njegov student Leo Borisavljević, kao i Ivan Bašić, student fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Sarah Skopljak iz Tuzle, objasnila je Maja Cakić. Drago mi je što ovaj orkestar podržava mlade uspešne ljude, ali i što je „Amoroso“ najviše okrenut Leskovcu i leskovačkoj publici. Mislim da smo mi, pre svega, dužni da naše koncerte, i soliste i dirigente koje možemo da dovedemo, a to su veoma često velika imena muzičke scene, predstavimo ovde, našoj publici. Sigurna sam da Leskovac postaje značajan muzički centar, jer grad koji ulaže u svoju muzičku školu, u svoje kadrove, u ansamble, i koji stvara takvu klimu u kojoj možemo da radimo, to i zaslužuje, zaključila je Maja Cakić.

Direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, Biljana Miljković, koja je sa „Amorosom“ nastupila u Tuzli kao solista na flauti, uručila je gradonačelniku album sa fotografijama sa gostovanja u Bosni i Beogradu.

– Naša ideja je da fotografije stalno dodajemo, kako bismo Vam preneli delić atmosfere sa naših nastupa, rekla je Biljana Miljković.

Ana Jovanović

Check Also

Otvaranje izložbe o neustrašivom putovanju srpskog novinara Milorada Rajčevića u sredu u Narodnom muzeju

Galerija Narodnog muzeja u Leskovcu će u sredu, 10. aprila 2024. godine, od 19 časova …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *