Gradonačelnik Goran Cvetanović na predstavljanju novog izdanja Sive knjige 2024. NALED-a

Danas je u Palati Srbije na 16. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji održano predstavljanje novog izdanja Sive knjige 2024. NALED-a kom je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca i član UO NALED-a po treći put, dr sci. med. Goran Cvetanović sa saradnicima Zoranom Vukašinovićem, sekretarom Skupštine grada Leskovca i Novicom Nikolićem, direktorom JP Urbanizam i izgradnja.

Uvodno obraćanje i pregled preporuka Sive knjige izneo je Dejan Đokić, predsednik IO NALED-a.

„U novoj publikaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) „Siva knjiga 16“ ukupno 13 preporuka dobilo je oznaku „Bezgotovinska plaćanja“zbog njihove važnosti za suzbijanje sive ekonomije i daljeg razvoja elektronske uprave i poslovanja.“

On je na predstavljanju publikacije, kazao da nova Siva knjiga donosi i 19 novih i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku za uklanjanje administrativnih prepreka poslovanju u Srbiji.

„Iako cela Siva knjiga počiva na evropskim vrednostima i principima fer konkurencije, transparentnosti, vladavine prava i održivog razvoja i ove godine izdvojili smo 18 reformskih inicijativa koje su ponele EU bedž zbog svog naročitog značaja za brže evropske integracije Srbije“, rekao je Đokić.

O perspektivi i reformskim prioritetima međunarodne zajednice govorili su Mateo Kolanđeli, direktor EBRD za Zapadni Balkan, nj. e. Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Srbiji i nj. e. Emanuel Žiofre, šef delegacije i ambasadro EU u Srbiji, dok su o perspektivi i reformskim prioritetima Vlade Srbije govorili dr Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, dr Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, i prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

Na samom kraju dešavanja održano je svečano zaključenje i dodela godišnjih priznanja i u tom delu se prisutnima obratio Vladislav Cvetković, Leskovčanin i predsednik UO NALED-a.

Gradonačelnik Cvetanović razgovarao je i sa predsednikom Cvetkovićem, ali i drugim međunarodnim zvaničnicima i zvaničnicima Vlade.

Za reformatora godine izabran je Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija i tom prilikom mu je uručeno priznanje.

Check Also

U utorak bez struje jedno naselje i tri ulice u Leskovcu i jedno selo

Elektrodistribucija Leskovac najavila je nastavak radova na elektro mreži i nova privremena isključenja potrošača. “Ogranak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *