Početna / DRUŠTVO / Grad Vranje dobija podršku u oblasti kulture

Grad Vranje dobija podršku u oblasti kulture

Na samom početku svoje posete Vranju, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je u maloj sali Skupštine grada sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima. Gradonačelnik Milenković je upoznao ministra sa realizovanim projektima u oblasti kulture, od kojih se izdvaja Muzej kuća Bore Stankovića, u čiju su rekonstrukciju Grad Vranje i nadležno ministarstvo uložili oko 5.3 miliona dinara.

“Kompletno smo renovirali enterijer, uređeno je dvorište i sam krov, koji se sada sastoji od specijalnih “ćeramida” uvezenih iz Italije”, rekao je Milenković.

On je najavio da Grad ima nameru da adaptira kompletnu kaldrmu u Baba Zlatinoj ulici i rekonstruiše Pribojčićevu kuću, što će upotpuniti ambijentalnu celinu u samom srcu Grada. Gradonačelnik Milenković je rekao i da su preko projekta “Gradovi u fokusu” izdvojena sredstva od oko 5.2 miliona dinara za zgradu Selamluka – Pašinog konaka, koja je takođe renovirana.

“Sa kabinetom predsednice Vlade RS sarađujemo oko finansiranja završnih radova na zgradi Pozorišta u visini od 170 miliona dinara i očekujemo prvu predstavu vranjskog ansambla već u septembru naredne godine”, istakao je Milenković. Ministar Vladan Vukosavljević je pohvalio projekte koji dolaze iz Vranja. “Vaš grad ima ogromnu kulturnu tradiciju, ali je još važnije da ima i ljude koji žele da se ozbiljno bave unapređenjem kulture i mogu zasigurno reći da će Ministarstvo nastaviti da pruža punu podršku naporima i projektima koji dolaze iz Vranja”, rekao je ministar Vukosavljević.

Na sastanku je bilo reči i o uređenju zgrade novog Doma kulture, koja će, prema projektu čiju izradu finansiraju Grad i EU PRO, prerasti u multimedijalni biznis centar. Ministar je najavio podršu ovakvom konceptu, imajući u vidu dimenzije objekta, kao i činjenicu da zgradu koriste i važne ustanove poput Biblioteke, Arhiva, Muzeja i Škole animiranog filma. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Nenad Antić, predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, gradska većnica Zorica Jović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, kao i saradnica za kulturu u kabinetu predsednice Vlade RS Milena Popović.

Pogledaj takodje

Širom Beograda postavljeni bilbordi za najavu jubilarne 30. „Roštiljijade“

Širom Beograda postavljeni su bilbrodi na kojima je istaknuta najava jubilarne 30. Roštiljijade. Ovogodišnja “Roštiljijada” …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *