Početna / DRUŠTVO / Grad Vranje dobija podršku u oblasti kulture

Grad Vranje dobija podršku u oblasti kulture

Na samom početku svoje posete Vranju, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je u maloj sali Skupštine grada sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima. Gradonačelnik Milenković je upoznao ministra sa realizovanim projektima u oblasti kulture, od kojih se izdvaja Muzej kuća Bore Stankovića, u čiju su rekonstrukciju Grad Vranje i nadležno ministarstvo uložili oko 5.3 miliona dinara.

“Kompletno smo renovirali enterijer, uređeno je dvorište i sam krov, koji se sada sastoji od specijalnih “ćeramida” uvezenih iz Italije”, rekao je Milenković.

On je najavio da Grad ima nameru da adaptira kompletnu kaldrmu u Baba Zlatinoj ulici i rekonstruiše Pribojčićevu kuću, što će upotpuniti ambijentalnu celinu u samom srcu Grada. Gradonačelnik Milenković je rekao i da su preko projekta “Gradovi u fokusu” izdvojena sredstva od oko 5.2 miliona dinara za zgradu Selamluka – Pašinog konaka, koja je takođe renovirana.

“Sa kabinetom predsednice Vlade RS sarađujemo oko finansiranja završnih radova na zgradi Pozorišta u visini od 170 miliona dinara i očekujemo prvu predstavu vranjskog ansambla već u septembru naredne godine”, istakao je Milenković. Ministar Vladan Vukosavljević je pohvalio projekte koji dolaze iz Vranja. “Vaš grad ima ogromnu kulturnu tradiciju, ali je još važnije da ima i ljude koji žele da se ozbiljno bave unapređenjem kulture i mogu zasigurno reći da će Ministarstvo nastaviti da pruža punu podršku naporima i projektima koji dolaze iz Vranja”, rekao je ministar Vukosavljević.

Na sastanku je bilo reči i o uređenju zgrade novog Doma kulture, koja će, prema projektu čiju izradu finansiraju Grad i EU PRO, prerasti u multimedijalni biznis centar. Ministar je najavio podršu ovakvom konceptu, imajući u vidu dimenzije objekta, kao i činjenicu da zgradu koriste i važne ustanove poput Biblioteke, Arhiva, Muzeja i Škole animiranog filma. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Nenad Antić, predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, gradska većnica Zorica Jović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, kao i saradnica za kulturu u kabinetu predsednice Vlade RS Milena Popović.

Pogledaj takodje

Oficiri koji su oborili “nevidljivi” F117A govorili na tribini u Vlasotincu

Tribina, na kojoj su učestvovali članovi borbene posluge koja je oborila čuveni američki avion F …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *