Home / DRUŠTVO / Grad Leskovac i “Help“, kroz opremu, podstiču rad 40 malih biznisa-Uskoro i konkurs
hotel bell

Grad Leskovac i “Help“, kroz opremu, podstiču rad 40 malih biznisa-Uskoro i konkurs

Maša Bubanj, “Help-ova“ menadžerka za ekonomski razvoj i gradonačelnik, Goran Cvetanović, potpisali su danas ugovor o zajedničkoj realizaciji još jednog projekta, vrednog 129.600 evra, kroz koji je obezbeđena oprema za najmanje 40 mikro i malih biznisa u Leskovcu

Nemačka razvojna organizacija “Help“ će projekat finansirati sa 96, a grad Leskovac sa 33.600 evra. On obezbeđuje opremu za 40 mikro i malih preduzeća u oblasti zanatske i uslužne delatnosti, pri čemu je prosečna vrednost pojedinačih grantova 2.400 evra. Ovo je inače, deveti zajednički projekat dva pomenuta partnera:

– Od početka naše saradnje, realizovali smo 8 projekata ekonomskog osnaživanja, zapošljavanja i samozapošljavanja, u vrednosti od milion i sto hiljada evra i to dodelom 366 pojedinačnih grantovau opremi. Ukupan iznos je grad sufinansirao sa 30%. Mali preduzetnici, sa svojim preduzećima, pokretači su ekonomskog napretka i prosperiteta. Oni svojim radom i delom, doprinose stvaranju bolje budućnosti za svoje porodice i rodni grad, ali i povećanju ukupne zaposlenosti u Srbiji, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Tim koji radi dobro ne treba menjati, moto je, kojim se rukovode i nemačka Vlada i grad Leskovac, rešeni da ponovo sarađuju sa ciljem socio-ekonomskog razvoja i podrške privrednom oporavku usled pandemije izazvane kovidom 19.

– Cilj je da mali privrednici ojačaju uz određenu metodologiju, koju Help sprovodi. Pandemija je ozbiljno uzdrmala privredu i najrazvijenijih zemalja, tako da je brojnim preduzećima neophodna pomoć. Kroz pojedinačne grantove od 2.400 evra u opremi, smatramo da ćemo pružiti podršku mikro i malim biznisima u oblasti zanatstva i usluga, posebno pogođenim kovid krizom, rekla je menadžerka za ekonomski razvoj, Maša Bubanj.

Ona je dodala da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa, sa jasno određenim kriterijumima za učešće, izrazivši uverenje da će oprema otići u prave ruke, jer je, prema poslednjoj analizi, koju je Help uradio, na teritoriji Srbije je, od do sada podržanih biznisa i dalje aktivno 74%, što su više nego zadovoljavajući rezultati.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор