Godišnja inflacija u avgustu iznosila 13,2%

Foto: arhiva

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u avgustu 2022. godine, u odnosu na jul 2022. godine, u proseku su povećane za 1,2%, saopštio je Republički zavod za statistiku.

– Potrošačke cene u avgustu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 13,2%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 9,8%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u avgustu 2022. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva (3,9%), hrana i bezalkoholna pića (2,5%), restorani i hoteli (1,4%), rekreacija i kultura (1,3%), oprema za stan i tekuće održavanje (1,0%), kao i u grupama alkoholna pića i duvan, komunikacije, zdravstvo i obrazovanje (za po 0,1%). Pad cena je zabeležen u grupama transport (-2,5%) i odeća i obuća (-0,6%).

Check Also

Policija iz saobraćaja isključila četvoricu vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, sinoć su iz saobraćaja isključili četvoricu vozača zbog upravljanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *