Home / POLITIKA / GO DS LESKOVAC Ko će odgovarati za pogrešna poreska rešenja ?
hotel bell

GO DS LESKOVAC Ko će odgovarati za pogrešna poreska rešenja ?

Lokalna poreska administracija u Leskovcu nije samo prekobrojna, nego i nepismena i nesposobna, jer su na adrese 4.5oo Leskovčana stigla rešenja na naplatu poreza na nepostojeću imovinu, tvrde demokrate, tražeći da se odgovorni za  ovakve propuste kazne.

 

Više hiljada Leskovčana neprijatno je bilo iznenadjeno, kada su im na kućne adrese stigla poreska rešenja za imovinu koju ne poseduju.Da bi to dokazali, a tudju grešku ispravili, morali su da plate takse, koje u proseku iznose oko 7oo dinara. Samo po tom osnovu na račun grada i države leglo je oko 3,3 miliona dinara, tvrdi portparol Gradskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu, Ivana Janković.

Ovaj novac je bez ikakvog realnog osnova otet od gradjana Leskovca i mi, s punim pravom, zahtevamo da neko, zbog propusta u radu, snosi odgovornost. Nama se ovih dana javljaju i poljoprivredni proizvodjači, kojima su stigla rešenja sa poreskom osnovicom za obračunavanje od 0,3 odsto. I sve to u trenutku, kada državne i gradske kase, po rečima vlastodržaca, nikada nisu stajale bolje.

U zemlji gde narod živi na ivici egzistencije, a poljoprivredni proizvodjači se suočavaju sa svakodnevnim izazovima poput niskih otkupnih cena, ovakvi potezi lokalne poreske administracije predstavljaju direktno ugrožavanje prava čoveka na život i rad, ističe Jankovićeva.

Zašto se gradska uprava odlučila na ovako visoku poresku stopu za poljoprivrednike i da li to znači da će im, ukoliko ne plate, zemljište kasnije biti oduzeto, zapitao se potpredsednik GO DS, Saša Stojanović, dodajući kako to govori o “lažnoj“ brizi za ovu važnu oblast privrede.

– Tražimo odgovore na postavljena pitanja od šefa lokalne poreske administracije i gradonačelnika Gorana Cvetanovića, a ostavku šefa odeljenja za finansije, Dalibora Tričkovića, zbog nemara i počinjenih grešaka.

Stojanović je, osvrćući se na jučerašnju posetu gradonačelnika “Vodovodu“ i “Komunalcu“, naglasio da je prvo, ako se detaljnije pogleda završni račun, mnogo manje uspešno nego što vlast želi da prikaže, a da drugo samo radi svoj posao, što je normalno, i nije  za hvalospeve o sposobnosti direktora.

S.S.

Check Also

Konstituisana Skupština Srbije, Vladimir Orlić iz SNS novi predsednik, izabrano i 8 potpredsednika

Poslanici Narodne skupštine Republike  Srbije izabrali su sinoć Vladimira Orlića za predsednika parlamenta, za kojeg …

Оставите одговор