hotel bell

Gimnazijalci obeležili Svetski dan poezije

Svetski dan poezije, 21. mart, učenici Gimnazije “Stevan Jakovljević” i vlasotinački pesnici Svetlana Pešić, Jasmina Mitrović, Srba Takić i Nikola Momčilović obeležili su zajedno.

Naime, vlasotinački pesnici posetili su gimnaziju i u školskoj biblioteci osmišljenim, posebnim programom, kako bi ovaj dan pesnicima tako značajan, što dostojnije obeležili. Svoje goste dočekao je i pozdravio direktor gimnazije Dragiša Pop-Ilić i profesori Suzana Pešić, Tanja Milić, Saša Stanković i Dragana Hadži-Đokić. Najpre su svojim stihovima gimnazijalce pozdravili pesnici, a potom su svoje pesme i prozne radove čitali gimnazijalci Marta Mitrović, Tara Mitrović, Staša Petrović, Milica Stanković, Anastasija Kostić, Dimitrije Janković, Vukan Dimitrijević i Miloš Stojković. Program su nadahnuto vodili Nina Tasić i Petar Veljković.

Nakon zvaničnog dela programa, u razgovoru sa gimnazijalcima, pesnici su evocirali uspomene na školske dane i iskoristili priliku da uz hvaljenje darovitosti učenika u pisanju i govorenju, pozovu ih, ako već nisu, da pošalju svoje radove za zbirku vlasotinačkih pesnika koja je u pripremi.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, direktor biblioteke Srba Takić istakao je da je ovo druženje ljubitelja poezije samo nastavak dugogodišnje uspešne plodne saradnje gimnazije i biblioteke. On je napomenuo da novo druženje možda već bude 2. aprila, kada se obeležava Svetski dan poezije za decu.

Check Also

Mladi su važan deo promene!

U okviru projekta “Mladi su važan deo promene,” juče su mladi učesnici projekta razgovarali sa …

Оставите одговор