hotel bell

GG „Za Leskovac Zajedno“ traži od policija i pravosuđa povlačenje prijava protiv građana zbog blokade saobraćaja

Grupa građana „Za Leskovac Zajedno“ pozvala je danas policiju i pravosuđe da obustave postupke i povuku prijave podnete protiv organizatora protesta i građana koji su blokirali saobraćaj.

U saopštenju ove lokalne grupe građana se između ostalog kaže:

– GG „Za Leskovac Zajedno“ je organizovala javno okupljanje građana na „širokoj čaršiji“ u centru Leskovca na kojem je izražen protest protiv usvajanja „Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi“ i „Zakona o eksproprijaciji“. Na skupu je bio prisutan veliki broj građana koji su na taj način izrazili svoje nezadovoljostvo usvojenim zakonima. Kao posledica čvrsto izražene volje građana Srbije da se bore protiv ovakvih zakona, koji se donose u interesu stranih država, velikih stranih kompanija i domaćih tajkuna, ova vlast je bila primorana da odustane od tih zakona – navodi se u saopštenju iuz tvrdnju da vlast nije odustala od svojih planova i dodaje – Upravo zbog takve namere preduzeli su opsežnu operaciju zastrašivanja pobunjenih građana podnošenjem prekršajnih prijava protiv ogromnog broja građana koji su učestvovali u protestima širom Srbije, dovodeći sve nas u šizofrenu situaciju da je vlast priznala svoje loše namere i greške povlačeći već donete zakone istovremeno optužujući i kažnjavajući građane koji su očigledno opravdano ukazivali na njihove greške.

– GG „Za Leskovac Zajedno“ poziva nosioce političke vlasti, policiju i nosioce pravosudnih funkcija da još jedanput razmisle i povuku podnete prijave protiv udruženja građana, novinara, pojedinaca, jer su sačuvali našu zemlju za svu našu decu, i istovremeno obaveštava građane da će preduzeti sve mere u cilju njihove zaštite, a najbolja zaštita biće smena sadašnjih vlastodržaca – zaključuje se u saopštenju Grupe građana „Za Leskovac Zajedno“.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор