hotel bell

GG “Svi za našu opštinu” protiv privremenog obustavljanja saobraćaja za putničke vozove

Grupa gradjana “Svi za našu opštinu” održala je konferenciju za medije na Železničkoj stanici u Grdelic. Povod je ukidanje putničkog železničkog saobraćaja.

 

Predstavnici Grupe građana „Svi za nasu opštinu“, danas su izrazili nezadovoljstvo zbog odluke Železnica Srbije da, zbog radova na rekonstrukciji železnice, putnički železnički saobraćaj od ponedeljka bude potpuno obustavljen i od Leskovca do Predejana.

Oni smatraju da bi, da je Grdelica dobila status opštine, mogli da utiču na to da takva odluka bude promenjena.

– Radovi se trenutno izvode u delu pruge kod Vladičinog Hana i to nije razlog da saobraćaj bude prekinut do Predejana. U odluci stoji da je razlog za obustavu – rekonstrukcija pruge od Vinarca do Đorđeva, koja je najavljena za novembar ove godine. Smatramo da to još uvek nije bilo neophodno i da je na ovaj način građanima uskraćena mogućnost jeftinijeg prevoza. U Grdelici živi mnogo ljudi sa niskim primanjima i puno studenata kojima je putovanje vozom ekonomski najisplativije. To je još jedan dokaz da je potrebno da Grdelica dobije status gradske opštine, kako bi bila u mogućnosti da bolje vodi računa o svojim građanima – izjavio je,na konferenciji kod Železničke stanice u toj varošici, predsednik grupe građana, Srđan Jović.

Predstavnici inicijative „Svi za našu opštinu“ saopštili su i to da, do sada, o odluci Železnica nisu razgovarali sa gradskim čelnicima, i da ce to uskoro učiniti.

A. Jovanović

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор