GFK Dubočica izbegla oduzimanje bodova, ali mora da plati kaznu od 8 miliona dinara: U NOVU SEZONE “OD NULE”

GFK Dubočica kažnjena je sa 8 miliona dinara po prijavi UEFA, ali će u novo prvenstvo ući bez minusa na bodovnom saldu, odnosno sa 0 bodova.

Disciplinska komisija FSS donela je odluku o kažnjavanju klubova po prijavi UEFA zbog navodnog nameštanja utakmica.

Na sednici Disciplinske i etičke komisije FSS, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv FK Tekstilac Odžaci, GFK Dubočica Leskovac i OFK Vršac da su svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Mladost GAT, OFK Vršac – FK Tekstilac, GFK Dubočica – FK Mladost GAT i GFK Dubočica – OFK Vršac, donete su sledeće odluke:

1. Kažnjava se FK Tekstilac Odžaci efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

2. Kažnjava se GFK Dubočica Leskovac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 8.000.000 (osam miliona) dinara i oduzimanjem 6 (šest) bodova, uslovno na dve godine.

3. Kažnjava se OFK Vršac efektivnom novčanom kaznom u iznosu od 1.000.000 (milion) dinara.

Pored ovoga, Disciplinska i etička komisija FSS donela je i odluku o kazni prema FK Novi Pazar odigravanjem dve prvenstvene utakmice bez prisustva publike zbog slabe organizacije utakmice sedmog kola plej-auta protiv Radničkog iz Niša 24. maja.

To praktično znači da je leskovački prvoligaš kažnjen novčanom kaznom i mora da uplati u kasu FSS 8 miliona dinara.

Drugi deo kazne je USLOVNA KAZNA oduzimanja 6 bodova. Ako GFK Dubočica ponovi ovo delo u roku od 2 godine uslovna kazna će biti automatski opozvana.

To praktično znači da GFK Dubočica u novu sezonu u Prvoj ligi Srbije ulazi sa iste startne pozicije kao i ostali prvoligaši, odnosno bez minusa na bodovonom saldu.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …