hotel bell

Gazdinstvo porodice Mitić iz Palikuće uz pomoć subvencija unapredilo svoju poljoprivrednu proizvodnju

Porodica Mitić iz Palikuće, poljoprivredom se se bave godinama unazad.

Na 20 hektara obradive zemlje uzgajaju kulture poput pšenice, ječma, raža a takođe imaju četrdesetak grla stoke.

Poljoprivredne subvencije kako preko grada tako i preko država olakšavaju posao poljoprivrednicima.

“Na ovom imanju, u ovom gazdinstvu možete videti zdrav temelj za razvoj poljoprivrede i za dalje postepeno unapređenje i širenje kapaciteta. Ovo je prava porodična firma i upravo zbog vrednog rada država je pomogla. Hvala poljoprivrednicima jer zahvaljujući njima imamo zdravu hranu i svi znamo da oni rade svakodnevno i sve vreme. Što se ratarstva tiče, porodica Mitić uzgaja kulture za sopstvene potrebe na 20 hektara obradive zemlje – pšenicu, kukuruz, raž, detelinu, a pored toga imaju i farmu muznih krava i tovnih junadi – između 40-45 grla. Naš domaćin sarađuje sa mlekarom Biomlek i mesarom Simag gde dalje plasira svoje proizvode. Nabavio je i novi traktor preko programa Svetske banke kako bi osavremenio i dalje unapredio svoju proizvodnju i čestitamo mu na upornom i vrednom trudu, radu i zalaganju -kazao je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović.

„Konkurisali smo kod programa svetske banke, uz pomoć lokalne samouprave i PSS-a prošli smo na konkursu i dobili traktor. Zahvalni smo svima na pomoći i predsedniku Vučiću što je taj program 50/40/10 zaživeo. Postepeno širimo svoj posed, imamo 20 muznih grla i baš danas se otelilo jedno tele – istakao je vlasnik gazdinstva Nenad Mitić.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *