Početna / SPORT / Funkcionalno motorička testiranja na Čairu
hotel bell

Funkcionalno motorička testiranja na Čairu

Fudbaleri Radničkog nedavno su počeli sa pripremama za novu sezonu u kojoj će nastaviti borbu za izlazak na evropsku scenu, ali i raditi na ostvarenju svih ciljeva koji će biti prioritetni u predstojećem šampionatu.

 

Šef stručnog štaba obavio je prozivku igrača na kojoj su se pojavila kako stara tako i nova lica, potencijalna pojačanja Radničkog čija će imena biti poznata kada za to bude došlo vreme.

U okviru pripremnog procesa, Meraklije su rano jutros podvrgnute testiranju, koje je obavljeno u dve grupe, a u pitanju su Funkcionalno motorička testiranja. Proveru fizičke spreme fudbalera obavio je kondicioni trener A selekcije Srbije, doc. dr Marko Stojanović. On važi za jednog od najistaknutijih ljudi u oblasti fizičke pripreme u regionu, takođe je i profesor na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu.

Odrađene su standardne baterije testova koje rade sve ekipe i to kroz procenu Antropometrijskog statusa i brzinsko eksplozivne testove izdržljivosti. Takođe je odrađena i baterija testova Funkcionalnog testiranja motoričkih obrazaca (FMS). Ideja je da na osnovu testova koji su danas urađeni igračima bude prepisan program po kome će raditi na unapređenju svojih sposobnosti i što bolje se pripremiti za izazove koji im predstoje.

S. Mirković

Pogledaj takodje

Počinje rasplet….Odbojkaši u Topoli “napadaju“ Karađorđa

Do kraja prvenstva u Poštanska štedionica Prvoj odbojkaškoj ligi, ostala su dva kola, a već …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *