Početna / GRADOVI / Leskovac / Forum žena SNS-a cvećem čestitao sugrađankama praznik. Ruže otišle i u kovid bolnicu
hotel bell

Forum žena SNS-a cvećem čestitao sugrađankama praznik. Ruže otišle i u kovid bolnicu

Iako se Srbija prema veličini ne može da meri sa mnogim razvijenijim zemljama, po rodnoj ravnopravnosti daleko je nadmašila i najdemokratskije sisteme, rekla je predsednica Foruma žena SNS-a, Kristina Veljković, čestitajući praznik Leskovčankama.

To nisu fraze, niti spada u domen neproverljive statistike. Žena danas u Srbiji ima svuda:

-Izborile smo se da nas ima svuda, od Republičkog i gradskih, odnosno opštinskih parlamenata, preko rukovodećih položaja, do značajnih funkcija u politici. Ako se osvrnemo na godinu izmedju dva praznika, možemo da konstatujemo da nije bila nimalo laka, ali Forum žena je, uprkos otežanim uslovima, bio vrlo aktivan. Najčešće smo se bavile humanitarnom radom, trudeći se da svima kojima je to potrebno, olakšamo život tokom vanrednog stanja. Posetile smo brojne socijalno ugrožene porodice i pojedince, podsetila je Vasiljkovićeva.

Ona je, osvrćući se na obeležavanje Međunarodnog dana žena, naglasila da je to još jedna prilika za ukazivanje na značaj žena u funkcionisanju čitavog sistema, od porodice, do države.

-One imaju privilegiju da daruju život, upoznajući se tokom materinstva sa neiscrpnim izvorima sopstvene snage i strahovima koje dotle nisu osećale. Nema sumnje da su žene, u kompleksnoj višedimenzionalnoj ulozi, osetile najveći teret proteklih meseci. Zato je važno da im i na ovaj dan odamo priznanje za junačko držanje tokom pandemije.

Forum žena SNS-a, na čelu sa predsednikom Gradskog odbora, Goranom Cvetanovićem, sugrađankama je praznik čestitao tradicionalno, podelom cveća, na jednom od brojnih punktova širom gradske teritorije.

Jedan deo cveća namenjen je zaposlenim ženama u Kovid centru leskovačke opšte bolnice, našim heroinama u borbi sa opakim virusom, najavila je Kristina Vasiljković.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *