hotel bell

Fondacija princeze Katarine donirala Opštoj bolnici opremu vrednu 360.000 dolara

U Opštoj bolnici Leskovac održana je konferencija za medije povodom vredne domacije Fondacije princeze Katarine.

Oprema vredna 360.000 dolata nalazi se već u Opštoj bolnici Leskovac.

“U prethodnih 5 godina u bolnicu je ulagano mnogo, Uredjivane su prostorije, sanitarni čvorovi, zamenjeni podovi, rekonstruisana kanalizaciona mreža. Bolnica je uspela da uz pomoć donatora i ministarstva nabavi veliki broj aparata kojima je omogućena brža i bolja dijagnostika, kvalitetnije lečenje naročito na odeljenjima ginekologije, kardiologije i neonatologije. Uredjeno je i 15 apartmana. Bolnica je 2016. godine proglašena za najbolju regionalnu bolnicu ali mi tu nismo stali. To je još veća odgovornost za sve nas koji moramo da brinemo o primarnoj, sekundarnoj i tercijajnoj zdravstvenoj zaštiti. Svesni smo da uvek možemo bolje, zato nakon svake savladane prepreke, nakon svake ostvarene zamisli ostane još veći značajan cilj pred nama. U zgradi službe za infektivne bolesti nije se ulagalo u prethodnih 70 godina. Jedan od najstarijih paviljona zgrade bolnice dobila je potpuno novo ruho. Za ovu namenu preko kancelarije za javno ulaganje uloženo je 45 miliona dinara” – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca govorio je i o ambicionoznim planovima za naredni period.

“Planovi za našu bolnicu su veliki, očekuje nas rekonstrukcija zgrade grudnog odeljenja, rehabilitacije ali i glavne zgrade. Izgradnja centra intezivne nege, specijalističkih ambulanti u suturenu ali ono što je i danas glavna tema opremanje centralne sterilizacije. Donacija novog sterlizatora koji je preko potreban za rad Opšte bolnice. Donacija je rezultat saradnje ali i velikog napora i uzajamnog rada Fondacije njenog kraljevskog visočanstva princeze Katarine i “Cure” projekta na čelu sa direktorom Daglasom Džeksonom. Vrednost ove donacije je preko 350 000 dolara. Značajan je za bolnicu, predstavlja korak bliže izgradnji centralne sterilizacije koja je ovoj ustanovi preko potrebna. Opšta bolnica Leskovac je prva koja je dobila ovu donaciju, planira se donacija za još dva klinička centra eventualno još jedne bolnice na teritoriji citave Srbije. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost princezi Katarini i njenoj fondaciji. Ona će sa svojim saradnicima posetiti bolnicu kad sterilizacija bude kompletno opremljena i ja se unapred radujem ovom dogadjaju. Trebalo je nekoliko šlepera da ovu opremu donesu. U narednih 60 dana očekujemo da se kompletno instalira oprema i onda će njeno visoćanstvo princeza Katarina da bude prisutna da zajedno pustimo u rad ovaj sterilizator. Još jednom bih čestitao rukovodstvu bolnice na izuzetnom naporu koji čine da gradjanima Leskovca omoguće zdravstvenu negu i zaštitu na najbolji mogući način – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević zahvalio je gradonačelniku Cvetanovića na velikoj podršci u realiziciji brojnih projekata, a posebno na realizaciji ove vredne donacije.

Dobili smo novu sterilizacija, koju ćemo u narednih 60 dana ovde instalirati. To je velika stvar za našu bolnicu, jer je mogućnost da se destiliše materijal ili ne bude dobro sterilisan svede na najmanju moguću meru. samim tim što smo stavljeni u rang sa najvecim klinicim centrima u srbiji Bg i vojvodina,nasa bolnica je evo prva dobila, ja se zahvaljujem gradonačelniku na energiji koju trosi da ovo stigne kod nas. Ovo je za bolnicu prvi korak u realizaciji onog što smo pričali da kompletne hiruške grane budu zbrinute od sterilizacije koje će ići do centra intezivne nege i adaptacije 6 hiruških sala koje planiramo. Projektanti su već ovde u Leskovcu, naše je da obezbedimo papire, dozvole, saglasnosti onako kako smo to uradili za infektivno odeljenje. Mogu da vam kažem da je to prva zgrada u našem krugu koja je urađena po svim građevinskim normativima, sa svim papirima i svim što je potrebno da izgrade jedno odeljenje na evropskom nivou. Nadam se uz podršku grada i lično gradonačelnika, da će ova bolnica u naredne dve godine biti potpuno drugačija i da ćemo moći da stanemo u red najboljih zdravstvenih ustanova ne samo u Srbiji nego i šire. Centralna sterilizacija biće smeštena u suturenu bolnice gde se nalazi naša sterilizacija koja je stara i dotrajala. Ovo je potpuno nov sistem steriliacije i mislim da u Srbiji nije korisćen. Prvi kontakt ka ovoj donaciji je ostvario lično gradonačelnik a onda smo mi nastavili. Ovo je kompletna sterilizacija, stigla je iz Amerike, šest meseci je stajala na carini i čeka se dolazak ovlašćene firme koja će vršiti montažu, jer se menjaju prostorije da se ispune svi potrebni uslovi – kazao je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Konferenciju za medije mogli st eda pratite uživo u prenosu na našoj Facebook, stranici, a snimak možete pogledati na ovom linku DNEVNIK JUGA

Check Also

Kompletno uređenje i asfaltiranje ulice Milutina Smiljkovića u Donjem Stopanju

Nakon vodovodne mreže koja je izgrađena prošle, ulica Milutina Smiljković u Donjem Stopanju kompletno je …

Оставите одговор