hotel bell

Film Nebojše Ilića Ilketa „Nije važno odakle sam“ najbolji regionalni turistički film na međunarodnom festivalu na Palama

Na jubilarnom 15. međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma „Jahorina film festival“, završenog sinoć na Palama, film Nije važno odakle sam, autora Vlasotinčanina Nebojše Ilića Ilketa proglašen je najboljim regionalnim turističkim filmom.

Ovo priznanje Ilketu je dodelio žiri u sastavu: profesor Akademije umetnosti u BiH Luka Kecman, reditelj i scenarista iz Beograda Dragomir Zupanc i odgovorni urednik redakcije dokumentarnog programa RTS-a Olivera Pančić.

Ovo je druga ovogodišnja nagrada za film Nije važno odakle sam. Prethodno je na Vrmdža festu proglašen za najbolji promotivni turistički film. Priča prati prijateljstvo i druženje motociklista iz Splita i Vlasotinca, međusobno gostoprimstvo i uvažavanje.

-Presrecan sam sto je stručni žiri prepoznao poruku koju sam filmom hteo da uputim jer ljubav, pomirenje i tolerancija su jedini garant mira na ovim nasim prostorima. Ako ne deliš ljude ni po kakvoj nacionalnoj, verskoj ili ne daj Bože rasnoj pripadnosti, ma gde bio, onda apsolutno nije vazno odakle si – rekao je Nebojša Ilić.

On je posebnu zahvalnost uputio autoru teksta Svetlani Stanković, autoru muzike za film Zoranu Stojičiću, glumcu Radoslavu Rasš Smiljaniću i Stefanu Pešiću, koji je radio kolor korekciju slike. Film je rađen u saradnji sa Opštinom Vlasotince uz nesebičnu pomoć i podršku Kulturnog centra i PU „Milka Dimanić“ u Vlasotincu.

-Filma ne bi bilo da BMV moto klub iz Vlasotinca nije prepoznao sjajnu zamisao i ideju BMV moto kluba Dalmacija, na čelu sa predsednikom i sjajnim čovekom Željanom Rakelom – dodao je Ilke.

U okviru takmičarskog programa Jahorina film festivala ucestvovala su 52 filma iz 23 države.

Check Also

Prohodni svi putevi na teritoriji grada Leskovca: Snega ima samo u Oruglici

U nižim delovima grada, iako je proteklih dana bilo slabih padavina, snega na kolovozima nema, …

Оставите одговор