Početna / DRUŠTVO / FILM JE UVEK U MODI: Ove godine 13. LIFFE i u bioskopima i online

FILM JE UVEK U MODI: Ove godine 13. LIFFE i u bioskopima i online

Film, Festival filmske režije LIFFE

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE ove godine biće održan od 25. do 29. septembra, zbog epidemiološke situacije delimično u Bioskopu LKC i sali Narodnog pozorišta, a delimično na onlajn platformi – OVDE

Ovakva odluka doneta je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Leskovačka publika filmove će moći da prati u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra i u Narodnom pozorištu, uz poštovanje svih mera zaštite od kovida 19, dok će gledaoci iz Srbije i regiona moći da gledaju na navedenoj onlajn platformi.

Festival će biti otvoren u petak, 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Nakon ceremonije otvaranja, van konkurencije, biće prikazan film „Ime naroda“ Darka Bajića.

U glavnom takmičarskom programu 13. LIFFE festivala biće prikazano dvanaest filmova iz regiona, od kojih dve srpske premijere, bosanskohercegovački filma „Koncentriši se baba“ reditelja Pjera Žalice i slovenački „Igor i Rosa“ čiju režiju potpisuje Katja Colja.

Na onlajn platformi biće prikazano 19 filmova svrstanih u tri kategorije, dok će u okviru pratećeg programa biti priređene izložbe, održane promocije knjiga i tribine „U krupnom planu“ na kojima će govoriti glumci Milena Pavlović i Gordan Kičić.

Festival će biti zatvoren u utorak, 29. septembra u 20:35 sati u Narodnom pozorištu dodelom nagrada, o kojima će odlučivati žiri u sastavu Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš, rediteljke i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu je naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

Tradicionalno, svakog dana, nakon otvaranja festivala, u 12 sati biće održavane konferencije za novinare, ove godine zbog epidemiološke situacije u onlajn formatu.

Organizator LIFFE festivala je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i lokalna samouprava.

Pogledaj takodje

Pobeda na domaćem terenu: KMF Leskovac ostvario sjajne rezultate

KMF Leskovac ostvario je večeras pobedu na domaćem terenu, pobedivši ekipu iz Milanovca rezultatom 2:1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *