hotel bell

Festival evropskog filma od 14. do 19. juna u Leskovačkom kulturnom centru

VIII Festival evropskog filma ove godine ponovo na turneji po gradovima širom Srbije.

Festival evropskog filma, osmu godinu zaredom donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključeno još 18 filmova najbolje evropske produkcije, koje će srpska publika biti u prilici da vidi tokom jeseni.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg festivala biće u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković” u ulici Lole Ribara bb, 3. juna u 19 časova, gde će festival otvoriti španski film “Tišina drugih”. Publika u Vranju će uživati u filmovima sve do 7. juna. Detaljan program u Vranju pronađite na linku ovde.

Nakon Vranja, festival se seli u Leskovac (14-19. jun), Šabac (24-29. jun), Niš (4-6. jul), Novi Sad (8-13. jul), Kragujevac (15-20. jul), Ćićevac (23-28 jul), Smederevo (1-10.avgust) i Zemun (18-23. avgust)

Ulaz je kao i svake godine, besplatan.

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom građanima i građankama približavamo Evropsku uniju.

Festival organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu u saradnji sa lokalnim gradovima i kulturnim centrima.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор