Home / DRUŠTVO / „Evropa To si Ti“ Prilika za sticanje formalnog obrazovanja u inostranstvu
hotel bell

„Evropa To si Ti“ Prilika za sticanje formalnog obrazovanja u inostranstvu

Kampanja „Evropa to si ti“, okupila je danas u Leskovačkom kulturnu centru mlade ljude, koji su bili zainteresovani da saznaju više o evropskoj integraciji i upoznavanju sa zemljama članicama Evropske unije. Kampanja inače predstavlja deo razvojnog programa EVROPSKI PROGRES, koji se finansira sredstvima Evropske unije.
 
„Danas smo govorili o dva programa vezana za mlade ljude iz cele Evrope, uključujući i mlade iz Srbije iako nije zemlja članica Evropske unije rekao je Naim Leo Beširi – Izvršni direktor Instituta za Evropske poslove. Jedan od njih je „Razvoj plus program“ koji nudi mogućnost mladima da steknu formalno obrazovanje, bilo da tokom studija u Srbiji provedu šest meseci u nekoj zemlji članica Evropske unije ili kada završe osnovne studije da produže na master ili doktorske studije. Obezbeđen je smeštaj i svi neophodno uslovi da mogu nesmetano da studiraju, a time steknu i neformalno obrazovanje odnosno da upoznaju vršnjake iz različitih delova Evrope ali i da se istovremeno bave sportskim aktivnostima, zaštitom životinja i prirode kao i upoznavanje sa institucijama Evropske unije.
„Evropa to si ti“ jedan je od najvećih programa u poslednje vreme koji se prezentuje na jugoistoku Srbije i podržava razvoj 34 opštine, kazala je Evđenija Isljami – regionalna saradnica Evropskog prograsa.
Današnju manifestaciju otvorila je Marija Jovanović pomoćnica gradonačelnika Leskovca:
 
„Mladi iz Leskovca mogu dodatno da razviju svoje lične potencijale, da obogaćuju sebe, ali i da po povratku u Srbiju novim znanjima i idejama doprinesu razvoju svog grada i društva u celini“
 
Ovom prilikom, organizovan je poseban kutak posete portalu Evropskog PROGRES-a, EU info centra , „Erazmusa“ na kojima su posetiocu mogli da pronađu sve detalje o mogućnostima, aktuelnim pozivima i programima.
 
M.Mihajlović

 

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.