ETNO SAJAM: Leskovac danas postao mesto sastanka ukusa iz čitave Srbije

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predstavnici 26 poljoprivrednih službi iz čitave Srbije, okupili su se danas u Leskovcu, na gradskom trgu kako bi našim sugrađanima predstavili proizvode svoga kraja.

Na štandovima svega: od rakija, sokova, likera, pletenine,sireva, čajeva, cveća… pa do čuvenih novopazarskih specijaliteta poput mantija i baklava. Naravno, nezaobilazno roštilj meso, sprža i leskovački ajvar, brendovi grada, kao i nadaleko poznata leskovačka paprika.

Sajam su obišli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, državni sekretar Ivana Popović i pomoćnik ministarke Aleksandar Bogićević.

“Izuzetno nam je drago što su naš grad i naš trg centar brojnih dešavanja i manifestacija posvećenih raznim oblastima. Danas ovde, 26 Poljoprivrednih savetodavnih stručnih službi, izlaže proizvode karakteristične za područje njihovog rada. Ovakve manifestacije su još jedan od načina da pružimo podršku poljoprivrednim proizvođačima i da predstavimo bogatu ponudu autentičnih proizvoda iz naše divne Srbije – kazala je zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Ivana Popović kazala je ovom prilikom da je zemlja prepoznatljiva po delikatesima koji mogu da budu prezentovani čitavom svetu.

„Ono što je meni posebno drago je da mi imamo sve više poljoprivrednika koji prave taj jedan korak dalje i svoje proizvode sa njiva prerađuju u fantastične prehrambene delikatese. To je nešto po čemu naša Srbija može da bude prepoznatljiva u čitavom svetu, pravi smo umetnici kada su hrana u pitanju i gostoprimstvo u pitanju. Zato mi je posebno drago što sam imala priliku da obiđem štandove i da vidim koji su to delikatesi koje naša Srbija može da predstavi u čitavom svetu, da se i mi podsetimo naših tradicionalnih proizvoda. Grad Leskovac je uvek divno mesto koje ima fantastično gostoprimstvo, hvala im na podršci u organizovanju ove manifestacije – kazala je Popovićeva.

Pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević, video je ovu manifestaciju koja se prvi put organizuje u našem gradu kao jedinstvenu priliku da druženje i predstaljanje proizvoda iz čitave Srbije.

“Na današnjoj manifestaciji svi su došli da predstave proizvode iz lokalnih samouprava u kojima deluju i nije samo to. Tu je i obilazak grada Leskovca, dobrih domaćina, druženje među sobom, 26 stručnih službi je prisutno od 34, neki iz opravdanih razloga nisu mogli da dođu. Svi smo kao jedna porodica, da nismo ne bismo uspeli da ispunimo ovaj težak zadatak – kazao je Bogićević.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *