Početna / DRUŠTVO / Etno muzej „26. juli“ obeležio Noć muzeja
Dionis Restoran

Etno muzej „26. juli“ obeležio Noć muzeja

U okviru Udruženja građana Makedonske nacionalne manjine u Leskovcu „Ilinden“ postoji i radi Etno muzej „26. juli“.

Muzej je nastao kao privatna zbirka jednog od naših najmlađih članova, koji je u momentu formiranja muzeja imao samo 12 godina. Danas, muzej je respektabilna zbirka sa više hiljada eksponata, poznat i priznat i van granica naše zemlje.

Prigodnim programom Etno muzej je obeležio „Noć muzeja“.

Našim sugrađanima predstavila se Vladova starinarnica iz Kraljeva sa svojim eksponatima koji su sve vratiti u detinjstvo. Muzej se predstavio svojom stalnom postavkom kao i eksponatima, ručnim radovima, vezom i sl.

„Veliki broj naših sugrađana posetilo je muzej a posebna čast i zadovoljstvo nam je to što su se našem pozivu odazvali naši najmaći sugrađani, naši novi drugari sa svojim roditeljima. To su bila deca iz Udruženja „Ringe raja“. Smejali smo se, naučili mnogo toga novog a zatim i crtali radove na temu slobode. „Sloboda je kad možeš da crtaš šta želiš, voliš koga hoćeš, igraš se skim hoćeš, i baciš pet kad god poželiš i kome god poželiš…“ kao i uvek, naučili smo puno od najmlađih. Veliku zahvalnost dugujemo Nacionalnom savetu Makedonske nacionalne zajednice u Srbiji kao i preduzeću „Metla komerc“ Leskovac koji su pomogli u realizaciji i oragnizaciji ove manifestacije – navode iz ovog Udruženja.

Pogledaj takodje

MILAN RISTIĆ PRVI DONOR PLAZME U VLASOTINCU

VIŠESTRUKI DAVALAC KRVI, PROFESOR FIZIČKE KULTURE I TRENER SPORTSKE GIMNASTIKE JOŠ JEDNOM POTVRDIO SVOJU HUMANOST …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *