Home / DRUŠTVO / Ekonomska škola obeležila 74 godine postojanja i rada
hotel bell

Ekonomska škola obeležila 74 godine postojanja i rada

Ekonomska škola Đuka Dinić danas je obeležila 74 godina postojanja i rada.

U ime lokalne samouprave svečanosti su prisustvovale mr Brankica Stamenković, koja se i obratila prisutnima, i Sanja Milošević, članovi Gradskog veća:

„Sem što ste jedna od retkih škola čisto ekonomske struke, svojim kvalitetom, zalaganjem nastavnog kadra i uspesima učenika ste i škola koja je na vrhu interesovanja učenika prilikom upisa. Vaši uspesi su prepoznati od strane grada i, na predlog gradonačelnika, nagrađeni Oktobarskom nagradom grada Leskovca za 2018. godinu.

Grad Leskovac nastavlja podršku svim obrazovnim institucijama na teritoriji grada, kako finansiranjem stalnih troškova, tako i kroz aktivnosti na poboljšanju uslova rada kroz energetsku sanaciju, zamenu stolarije, opremanjem kabineta što se može videti i u vašoj školi.

Na obeležavanju godišnjice govorila je i direktorka škole Biljana Đorđević:

„Nije mala stvar baštiniti tradiciju jedne škole koja postoji 74 godine. Ne samo da postoji, nego traje i uvek je zapažena jer je jedna od najznačajnijih obrazovnih institucija, ne samo u Leskovcu nego i šire. Ono na šta smo mi ponosni jeste činjenica da je ovo škola u kojoj se uvažavaju prave vrednosti, u kojoj se pomaže onima koji žele da postignu velike uspehe, u kojoj se takođe podržavaju i oni kojima je pomoć potrebna.

I ove godine naš upisni rok protekao je valjano, popunili smo sva mesta u prvom krugu i trenutno našu školu pohađa 596 učenika, na šta smo vrlo ponosni, traži se mesto više. Sa njima radi 76 visokokvalifikovanih nastavnika, među njima je dvoje sa zvanjem ekonomskih nauka i dvoje sa zvanjem pedagoških savetnika koji redovno objavljuje svoje naučne i stručne radove.“

Check Also

Proslavljamo jesenji Krstovdan: Danas se ostvaruju sve želje

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas 27. septembra jesenji Krstovdan, dan kada je …

Оставите одговор