hotel bell

Kriminalna grupa iz Niša i Hana, uzgajala kanabis i trgovala marihuanom

Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu, Zaječaru, Prokuplju i Vranju, a u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapšeni su D.V. (1996) i D.S.(1998) iz Niša, kao i A.V.(1997) iz Vladičinog Hana, koji se sumnjiče da su, kao članovi kriminalne grupe, prodavali narkotike na teritoriji Niša, Sokobanje i prokuplja, kao i da su u januaru, dvema osobama u Sokobanji,, koje su tada i uhapšene, prodali 9,8 kilograma marihuane.

U pretresu kuće A.V. u Vladičinom Hanu, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za veštački uzgoj marihuane, sa opremom, rasad sa oko 880 biljaka kanabisa u saksijama i čašama, koji su, sumnja se, trojica uhapšenih tu uzgajali.

Takođe, nađeni su aparati za uzgoj, prehranu i zaštitu biljaka, četiri lampe, dva ventilatora, dve vagice za precizno merenje, osam paketa sa oko 100 grama marihuane, kao i manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

U stanu D.V., koji se sumnjiči da je organizator ove grupe, pronađen je novac u raznim apoenima, koji je stečen prodajom narkotika, mrvilica i manje količine narkotika, a kod D.S., tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

Iz stana 38-ogodišnjeg muškarca, oduzeto je oko 40 grama marihuane, koja je, sumnja se, nabavljena od pomenute kriminalne grupe, kao i da je bila namenjena daljoj prodaji.

Kod osamnaestogodišnjakinje je pronađena manja količina marihuane, a kod 20-ogodišnjeg mladića, manja količina marihuane, kao i vagica za precizno merenje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, D.V., A.V., i D.S. je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Takoše, policija će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i jedne 18-ogodišnjakinje i 20-togodišnjaka, osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga, podneti krivične prijave Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 2,5 miliona dinara za uređenje Niške ulice, troškove Doma kulture Roma i EPS-u za redovne troškove

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 2.554.412 dinara. Elektroprivredi Srbije AD Beograd isplaćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *