hotel bell

Dveri obeležile krsnu slavu – Svetog Savu

Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri obeležio je večeras krsnu slavu – Svetog Savu.

U prisustvu članova i i gostiju obaveljeno je svečano sečenje slavskog kolača.

Prisutnima se obratio sveštenik Dalibor Stefanović koji je istakao da je veličina Svetog Save u tome što je svetitelj

Svečanim činom sečenja slavskog kolača u prisustvu članova, simpatizera i aktivista stranačku slavu Svetog Savu obeležio je Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri. Sveštenik Dalibor Stefanović je u svojoj besedi naznačio da je veličina svetoga Save u tome što je on svetitelj, a to su ljudi koji su sa Bogom najprisniju zajednicu ostvarili.

-Oni su, pored velike ljubavi ka Bogu, imali i veliku ljubav ka svojim bližnjima i otuda i velika dela koja je, konkretno, sveti Sava učinio i ostavio za nas. Sećamo ga se i razmišlljamo šta možemo mi primeniti u našem vremenu i našem životu u kontekstu službe svom okruženju i narodu. Verujem da bi danas sveti Sava imao poruku za nas da budemo jedno, da se Srbi slože i da iznedrimo naše dobre kvalitete zarad opstanka, obnove i napretka našeg društva i naše države – poručio je u besedi sveštenik Dalibor Stefanović.

Član Predsedništva Srpskog pokreta Dveri Predrag Mitrović je zamolio sve da „u ovo zlo doba i loše vreme budu jedinstveni, da se razumeju, čuju i da se vole i poštuju“ i istakao da je to načind a svojoj deci ostavimo bolju Srbiju.

Domaćin slave Dejan Nešić predao je slavu Bojanu Stankoviću.

Check Also

Treće mesto za Tanju Antić u disciplini sportskog hodanja

Ovog vikenda 28/29 januara 2023. god u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u dvorani za …

Оставите одговор