Home / DOGAĐAJI / Dušan se vratio iz Turske, roditeljima saopštena najtužnija vest, mozak je u jako lošem stanju – Šansa da epi napadi stanu još uvek postoji uvođenjem nove terapije
hotel bell

Dušan se vratio iz Turske, roditeljima saopštena najtužnija vest, mozak je u jako lošem stanju – Šansa da epi napadi stanu još uvek postoji uvođenjem nove terapije

Petogodišnji Dušan Todorović iz Leskovca boluje od epilepsije. Nadu da napadi mogu da se zaustave dali su lekari u Turskoj.

Doktori su im saopštili najtužniju vest – mozak je spržen, ali šansa za njegov napredak i smanjenje epi napada koje ima svakodnevno već 5 godina postoji uvođenjem nove terapije.

Teška borba kreće od četvrtog meseca kada je Dušanu potvrđeno zapaljenje mozga, a potom i epilepsija. Napadi su česti, sa gušenjem, bude ga iz sna. Terapija je menjana, ali boljitka nema. Dušan ne govori, ne hoda, teško guta. Pre godinu i po dana ponovo je imao infekciju u mozgu.

„Nešto se vratilo, nešto i nije. On se trenutno uopšte ne smeje, ne zna ništa, motorika mu je skroz slaba“, kaže majka Marija Todorović.

Takođe predlog lekara je da se odradi botoks za salivaciju što bi Dušanu mnogo značilo da balavljenje prestane i da nastavi život bez portikle. Kada dobije epi napad, salivacija izaziva dodatno gušenje….

Marija je samohrana majka. Žive u jednoj sobi sa malim primanjima. Sama ne može da obezbedi 15.400 evra, koliko je potrebno za nastavak lečenja.

ZA DUŠANOVO BOLjE SUTRA!

Dinarski račun: 160-6000001471906-62

Devizni račun:160-6000001477363-84

IBAN: RS35160600000147736384

SWIFT: DBDBRSBG

Paypal.me/pokrenizivotsrb

Pošalji 26 na 3800

E-donacija: www.pokrenizivot.com/dusan-todorovic

Check Also

Ukusi juga Vlasotince – Ove godine preko 20 izlagača iz tri okruga predstavilo svoje proizvode

Festival hrane i pića “Ukusi juga” proteklog vikenda je održan po 4. put, u Spomen …

Оставите одговор