hotel bell

DUGA pripremila bogat program obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Foto: Arhiva Dnevnika juga

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac i Dnevni boravak “Duga“ će 3. decembar obeležiti brojnim aktivnostima: okruglim stolom, izložbama, podelom nagrada

Okrugli sto “Živeti kao sav normalan svet“, biće održan sutra u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju i počinje u 16 sati.

Najavljeno je učešće predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Saveza MNRO Srbije, stručnjaka iz različitih oblasti, koji se na lokalu bave zaptitom i brigom o osobama sa smetnjama u intelektialnom razvoju, kao i roditelja i staratelja osoba sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

Ostatak aktivnosti, planiran je za subotu, 3. decembar. Tako će, na dve lokacije biti otvorene izložbe likovnih radova, u okviru likovnog konkursa “Sanjajmo boje, nije važno dal’ su moje ili tvoje“. U Dnevnom boravku Duga, postavka će biti predstavljena u 10, a u Kulturnom centru u 12 sati, nakon čega će biti proglašeni pobednici konkursa i podeljene nagrade.

Na konkursu, čiji je cilj promocija različitosti, učestvovala su deca, mladi i odrasli sa intelektualnim teškoćama iz cele Srbije.

Aktivnosti kojima MNRO Leskovac i Duga obeležavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podržane su od resornog ministarstva i grada Leskovca.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор