hotel bell

DSS – Dveri: Školstvo u problemima, potrebne promene

 

Koalicija Demokratske stranke Srbije i Srpskog pokreta Dveri protivi se smanjenju zarada zaposlenih u prosveti.

 

U ovoj koaliciji smatraju da u prosveti ima puno problema koje je neohodno rešavati pre svega zbog deca i stvaranja kvalitetnog obrazovnog sistema.

U toku su tužbe protiv države Srbije kojima se zaheva povratak tih sredstava, a država zakida sve građane i u drugim oblastima, kao što su poljoprivrednici, trudnice, porodilje. Ova vlast u Leskovcu zakida i na pitnim troškovima u obrazovanju, iako je to regulisano posebnim kolektivnim ugovorom – rekao je na konferenciji za medije Ivica Popović potpredsednik gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri.

Predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Milica Momčilović kritikovala je odluku ministra prosvete Srđana Verbića o ukidanju bodova za upis u srednju školu učenicima koji osvoje neko od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

– Ovde se radi o dodatnim poenima koji se ukidaju učenicima. Obrazloženje je da učenici ne treba da se takmiče zbog nagrada, nego takmičenja radi. Podsetila bih ministra da se takmičar ne postaje preko noći, nego se ulažu godine i godine priprema i rada, a nagrađuju se samo prva tri mesta. U vreme kada su mnoge vrednosti na vrlo niskom nivou, kada je kupovina diploma gotovo legalizovana, ovo je poruka deci da im je uloženi trud uzaludan. Ovo je loša odluka i preporučujemo ministru da je što pre povuče, na zadovoljstno učenika, roditelja i nastavnika – istakla je Milica Momčilović na konferenciji za medije koalicije Dveri – DSS.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *