DS, Novi DSS i POKS pružili podršku bivšem poslaniku Nebojši Cakiću

Poverenici gradskih odbora tri opozicione stranke koje u lokalnom parlamentu imaju po jednog odbornika pridružili su se osudama premeštana bivšeg poslanika “Zajedno” Nebojše Cakića na radno mesto u Bojnik.

I ova saopštenja prenosimo bez skraćivanja, u izvornom tekstu i obliku.

Poverenik Demokratske stranke Saša Stojanović ocenio je ovaj slučaj kao “još jedan slučak zastrašivanja”:

“Demokratska stranka oštro protestvuje protiv ponašanja leskovačkih vlasti prema odborniku Nebojši Cakiću, koji je premešten iz leskovačke filijale RFZO u filijalu u Bojniku. Iako se metode političke borbe GG „Za Leskovac Zajedno“ i Demokratske stranke često razlikuju, leskovačke demokrate pružaju punu podršku odborniku Cakiću u njegovoj borbi za poštovanje zakona. Takođe, DS Leskovac pita gradonačelnika Leskovca da li mu je važniji RFZO u Bojniku od RFZO u njegovom gradu kada pravnika sa iskustvom tek tako prebacuje u manje mesto, ostavljajući leskovačku filijalu bez stručnog lica po pravnim pitanjima? S druge strane, DS Leskovac obećava Goranu Cvetanoviću da mu se, kada padne sa vlasti i otvori svoju privatnu lekarsku ordinaciju, ovako nešto nikada neče dešavati i da će, za razliku od ovih vremena kada njegova vladavina preskupo košta građane Leskovca, sigurno moći da živi od svog rada.” – navodi se u saopštenju povernika DS Leskovac Saše Stojanovića.

Poverenik Nove DSS Pavle Stojković ocenio je premeštaj Cakića reakcija vlasti koja “pokušava da sakrije činjenice o predaji Kosova i Metohije”.

“Vladajuća koalicija na svaki način pokušava da od građana sakrije činjenice o francusko-nemačkom predlogu odnosno o predaji Kosova i Metohije, kao i o krađi glasova i izborne volje građana Republike Srbije na republičkim i lokalnim izborima održanim 17.decembra 2024 godine. Zato se bezobzirno zloupotrebljavaju mediji sa nacionalnom frekvencijom, i na svaki način napadaju svi oni koji govore istinu građanima Republike Srbije. Jedan od pojedinaca koji je u prethodnom periodu glasno i jasno upozoravao građane Leskovca na sve zloupotrebe naprednjačkog režima je i bivši poslanik republičke skupštine i odbornik skupštine grada Leskovca gospodin Nebojša Cakić, što je za posledicu imalo reakciju vladajuće koalicije, koja je ponovo, nezakonito, izvršilo promenu njegovog radnog mesta, protivno interesima građana Leskovca, sa namerom da njegovim degradacijom, pokažu svim akterima političkog života i svim građanima, šta će im se dogoditi ukoliko budu imali hrabrost da se suprostave režimu i govore istinu o rezultatima njihove politike. Nova demokratska stranka Srbije najoštrije osuđuje ovakvo osvetničko i zlonamerno zloupotrebljavanje poluga vlasti, i podseća vladajuću koaliciju da su mnogi autokratski režimi pred kraj svoje vlasti, pokušavali da uplaše svoje građane i političke oponente, ali da im to nije pomoglo da ostanu na vlasti.” – navodi se u saopštenju poverenika Nove DSS Pavla Stojkovića.

Poverenik POKS-a u Leskovcu Saša Stevčić takođe je osudio postupak vlasti u trenutku kada je, kako navodi, potrebna zajedniča borba protiv francusko-nemačkog plana za Kosovo.

“Pokret obnove kraljevine Srbije u Leskovcu osuđuje ponašanje i šikanoranje nad bivšim narodnim poslanikom, a sadašnjim odbornikom u novom sazivu skupštine u Lrskovcu gdinom Cakićem jer smatramo da politička opredeljenost,”ZA i PROTIV,, vlasti nije automatski i protiv njegove životne egzistencije i maltretiranja čoveka. Aktuelna vlast time što će g-dinu Cakiću naneti moralnu i finamsijsku štetu,(promenom radnog mesta) GrO POKS u Leskovcu vidi kao i opomenu drugima.
Poks Leskovac postavlja pitanje:
Pitamo odgovorne da li ovo predstavlja političko zastrašivanje ljudi koji imaju drugačije mišljenje, i opomena drugima strankama i pokretima kako će proći ako se budu suprostavljali aktuelnoj vlasti.
Da li ovo predstavlja novi vid politike vlasti koji će umesto zajedničke borbe za očuvanje KiM, borbu protiv usvajanja Francusko Nemačkom sporazumu i borbe za bolji život svojih građana (obzirom da se graničimo sa kopnenom zonom bezbednosti) biti usmerena na pojedince i neistomišljenike.
Poks ovakve političke mere disciplinovanja i ustanovljavanja novog sistema političke borbe protiv ličnosi koja je usmerena direktano na udar finansijski i moralno na porodicu i ličnost gdina Cakića koji ima drugačije mišljenje NE podržava jer može doći kasnije do vraćanja duga.
Poks se zalaže za punu demokratiju, za vraćanje pravoslavnih duhovnih vrednosti u društvu, kao i poštovanje zakona i ustava RS.” – navodi se u saopštenju Saše Stevčića, predsednika POKS-a u Leskovcu.

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *