Početna / GRADOVI / Leskovac / DS LESKOVAC Vlast loše planira budzet
Dionis Restoran Leskovac

DS LESKOVAC Vlast loše planira budzet

 

Na press konferenciji Gradskog odbora Demokratske stranke govorilo se o lokalnom budžetu za ovu i narednu godinu, kao i o oslobadjajućoj presudi Momčila Gligorijevića, kojom je, kažu demokrate, potvrdjeno da su optužbe protiv njega za zloupotrebe i proneveru, bile neosnovane.

Iako razgovori o budžetu umeju da budu nezanimljivi onima koje politika previše ne zanima,  njegova visina, namena, raspodela i procenat ostvarenja,  jasno pokazuju kako smo živeli u ovoj i kakav će nam kvalitet života biti u narednoj godini. Odbornik Demokratske stranke u lokalnom parlamentu, Saša Stojanović, smatra da su protekle dve sednice Skupštine dokazale ono na šta on i kolege iz opozicije ukazuju već duže vreme:

– Ova vlast ne samo da ne zna da realizuje budžet, ona ne zna ni da ga planira. Na sednici, na kojoj je razmatrana devetomesečna realizacija budžeta, videli smo da je on ostvaren tek sa dve trećine. Dakle, ostvariće se ono na šta smo mnogo puta ukazivali prilikom njegovog donošenja.Bio je megalomanski, nerealan,neprecizan i potpuno nestručan.Planirane 4,5 milijarde su bile naučna fantastika, u koju su verovali samo donosioci budžeta na čelu sa SNS-om i niko više. Najmanje što ova vlast duguje gradjanima jeste da im objasni kako je neko “malo“ pogrešio u proračunu.

Stojanović je istakao da će, po prvi put u istoriji, budžet grada Leskovca za 2018. godinu biti za 13 posto manji u odnosu na ovogodišnji, a to, prema svim ekonomskim pokazateljima, znači da se Leskovac nalazi u velikoj finansijskoj krizi. Čak i tako drastično srezan, on neće biti ispunjen, prognozirao je odbornik Stojanović i dodao da budžet  nije ni socijalni, ni projektni, ni razvojni, već katastrofalno poguban po gradjane Leskovca.

Predsednik Gradskog odbora, Ivan Stojanović, osvrnuo se na oslobadjajuću presudu, koju je, za krivično delo pronevera i zloupotreba službenog položaja, sud izrekao Momčilu Gligorijeviću, inače istaknutom članu Demokratske stranke.

– U proteklih pet godina je preko 1oo funkcionera Demokratske stranke, pod raznim optužbama, uhapšeno, a danas vidimo i koji je epilog ovog progona. To je zvanična sudska presuda da niko od njih nije uradio ono za šta se tereti.U moru tih hapšenja je i slučaj našeg Čika Mome Civuna, kako ga Leskovčani znaju, jedan od službenika u Direkciji, sa oreolom demokrate.On je samo jedna žrtva te “borbe protiv korupcije“, a jedino što je ova vlast uspela jeste da DS-u prikači ime “žuti lopovi“.

Upitani da li su, nakon , kako se čulo, pravednih oslobadjajućih presuda, promenili stav o srpskom pravosudju, kome su najčešće nadevali epitete korumpirano i politički instruisano, demokrate odgovaraju da se situacija u oblasti sudske vlasti nije promenila, da ga pomenuti epiteti i dalje doslovce opisuju, ali da u pravosudju postoje hrabri pojedinci, na koje nije moguće izvršiti politički pritisak, te da je ovakav epilog, rezultat njihove profesionalnosti i nepristrasnosti.  

Pogledaj takodje

U okviru Leskovačkog festivala održano veče posvećeno harmonici i pesmi

U okviru „Leskovačkih letnjih festivala“ sinoć je u etno – kompleksu „Šop – Đokić upriličeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *