hotel bell

DS Leskovac: Pitanja za premijera i gradonačelnika Leskovca

Koalicija ”Za pravedni Leskovac”, predstavila je danas svoje kandidate za poslanike, Jelenu Spirić i Srdjana Đokića, koji su za aktuelnu vlast i gradonačelnika Cvetanovića imali niz pitanja i sugestija.

– Videli smo pre par dana da je premijer Vučić, kao još jedno u nizu ”maestralnih”, otvorio deonicu Koridora 1o, u ukupnoj dužini od 5,8 kilometara. Govoreći o značaju ove saobraćajnice i sredstvima kojima se gradi, Vučić je, naravno, ispustio da kaže da je Demokratska stranka obezbedila zajam i potpisala ugovor sa kreditorima, rekla je Spirićeva.

Pošto ovo svakako nije zasluga njegove vlade, pitamo premijera, koji od kapitalnih projekata može sebi da pripiše?

S druge strane, očekivalo se od počasnog građanina Leskovca da ispuni bar deo obećanja i time opravda titulu. Nema najpovoljnijih poljoprivrednih kredita, niti fabrike. Po ugledu na vođu i gradonačelnik Goran Cvetanović nema nameru da uradi ono što je obećao, a to je da podsetimo-. Dovođenje pet investitora, fabrika sa 4.000 radnih mesta, LIDL do kraja 2015. Osim neurađenog, on nije smeo da obustavi projekte koje je započeo DS: Zelena zona, obilaznica, glavni trg, Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, zaključila je Spirićeva, sugerišući gradonačelniku da njegov posao nije da deli med na pijaci, već da se bavi suštinskim problemima građana.

Za sve što aktuelna vlast ne uradi, po pravilu je kriva Demokratska stranka. To je obrazac ponašanja SNS-a u čitavoj Srbiji, pa i u Leskovcu, ali ne treba zaboraviti da ”naprednjaci” vladaju već četiri godine, a da je stanje u našem gradu i dalje katastrofalno, rekao je na današnjoj press konferenciji Srđan Đokić, koji je, govoreći o kolektoru, gradonačelniku postavio niz pitanja.

– Ko je projektovao glavni kolekktor i da li je projektant uzeo u obzir opterećenje zemlje, odnosno nosivost cevi? Ako je dobro proračunata nosivost, ko je nabavljao cevi? Na koji način je izabran izvođač i ko je sa njim ili njima potpisao ugovor? Ko je bio gradonačelnik, a ko činio vlast u vreme potpisivanja ugovora i na kojoj funkciji ste se tada nalazili, gospodine Cvetanoviću?, pitao je Đokić, navodeći da građani Leskovca očekuju odgovore na ova pitanja, jer u priči koja košta 6 miliona evra, mora da se zna svaki detalj i ne sme da se sakrije ime nijednog krivca.

S. Stojiljković

Check Also

Predizborni skup leskovačkih naprednjaka sutra u Bratmilovcu i Bobištu

U utorak, 5. decembra 2023. godine sa početkom u 16.00 časova u restoranu Bela Nela …

Оставите одговор