Početna / Opštine / Lebane / Državni sekretar Ilić posetio Centar za socijalni rad Lebane

Državni sekretar Ilić posetio Centar za socijalni rad Lebane

Prilikom posete Centru za socijalni rad u Lebanu povodom obeležavanja 50 godina rada te ustanove, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladimir Ilić, naglasio je da je politika Vlade Republike Srbije i Ministarstva da se socijalna davanja neće smanjivati, kao što se neće umanjiti ni obim prava, već da će se neka od njih povećati i sasvim sigurno će se obezbediti širi obuhvat korisnika socijalne zaštite.

 Ilić je podsetio da je Ministarstvo rada obezbedilo u 2016. godini više od 400 miliona dinara za razvijanje socijalnih usluga u zajednici i da je, zahvaljujući merama štednje i postignutim rezultatima, za 2017. godinu predviđeno tri milijarde dinara više za socijalnu zaštitu. On je dodao da će Zakon o finansijskoj podršci porodica sa decom značajno proširiti obuhvat prava korisnika i uspeti da poveća određene nadoknade.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u 2016. godini je opštini Lebane uplatilo 2.933.309,00 dinara za razvoj usluga na lokalnom nivou. Iz ovih sredstava finansirane su usluge pomoć u kući starim i invalidnim licima i dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju. Za rad gerontoslužbe utrošeno je više od 1,8 miliona dinara, dok je za rad dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju utrošeno nešto više od milion dinara.

Pogledaj takodje

Besplatni preventivni pregledi u nedelju 3. novembra u Opštoj bolnici i Domovima zdravlja u Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku, Vlasotincu

U nedelju 03.11.2019 u Domu zdravlja Leskovac i Opštoj Bolnici Leskovac, u periodu od 08 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *