hotel bell

Drugo polugodište u svim školama počelo na vreme, gradonačelnik Leskovca održao sastanak sa direktorima škola

Danas je u sali Skupštine grada Leskovca održan sastanak gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića sa direktorima osnovnih i srednjih škola.

U radu tradicionalnog sastanka koji se održava na početku školske godine i drugog polugodišta učestvovali su i načelnica školske uprave Marina Ilić, načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, gradska većnica zadužena za obrazovanje Brankica Stamenković, šef Odeljenja za društvene delatnosti Saša Mladenovć i šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević.

-Preko vaših izveštaja o svemu što ste uspeli da završite u 2020. godini uprkos epidemiji virusa korona smo uvideli da većina vaspitno-obrazovnih ustanova vredno i posvećeno radi, ali i da ste se zahvaljujući dobroj organizaciji i stručnom kadru uspešno preusmerili na onlajn nastavu. Ova epidemija nam je pokazala da je u svakom poslu najvažnija fleksibilnost, prilagodljivost i spremno dočekivanje promena. Vi ste se uspešno adaptirali novonastaloj situaciji i uz veliku posvećenost nastavnika pre svega uspeli da zaštitite učenike od zaražavanja, bilo je sporadičnih slučajeva, ali i da ostvarite veći deo nastavnog plana. Ujedno smo uvideli koliko su uslovi rada važni, da su za kvalitetnu nastavu u 21. veku moderna oprema, savremeni kabineti, obučenost osoblja i informatička pismenost presudni. Do sada smo u energetsku sanaciju školskih objekata uložili 250 miliona dinara, više od dva miliona evra. U uređenje i izgradnju fiskulturnih sala, sportskih hala i terena do sada je uloženo preko 200 miliona dinara. U poboljšanje uslova školovanja saniranjem krovova, sanitarnih čvorova, grejanja, dvorišta, ograda do sada je uloženo preko 82 miliona dinara. Kada govorimo o pomaku koji smo uspeli da napravimo na polju obrazovanja i vaspitanja, ne smemo da zaboravimo ni projekte i programe koje iz godine u godinu realizujemo kako bismo podržali omladinu. Svake godine na Dan grada i Dan Svetog Save nagrađujemo najtalentovanije, najbolje sztudente, sportiste, umetnike i do sada smo preko nagradili 3000 mladih ljudi sa skromnih 85 miliona dinara i smatram da je to najbolje uložen novac naše lokalne samouprave. Iza nas je težak period, odgovorno ponašanje, fleksibilnost i dobra organizacija će nam i u ovom polugodištu biti neophodni. Naš zajednički cilj je da na pravi put izvedemo mlade naraštaje na čijem znanju, veštinama i idejama počiva budućnost našeg društva“ – rekao je gradonačelniik Cvetanović i govorio o budućim projektima kada je u pitanju oblast obrazovanja među kojima su poboljšanje energetske efikasnosti i izgradnja Dnevnog boravka u Školi za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar 105 miliona dinara, poboljšanje energetske efikasnosti u OŠ Vožd Karađorđe u Leskovcu 363 miliona dinara i u OŠ Aca Sinadinović u Predejanu 263 miliona dinara i rekonstrukcija Trgovinsko ugostiteljske škole u Leskovcu 185 miliona dinara.

U toku je postavljanje ograde oko osnovne škole Radoje Domanović u Bratmilovcu. Vrednost investicije je oko 5,8 miliona dinara. U 2021. se planira izgradnja sportskog terena u Medicinskoj školi vrednosti oko četiri miliona dinara. Plan je da projekat bude finansiran putem Ministarstva sporta i omladine ukoliko Ministarstvo odobri sredstva. U 2021. planira se i postavljanje ograde oko škole u Gornjoj Jajini vrednosti 1,4 miliona dinara. Planira se uvođenje sistema grejanja u školama u Brestovcu i u Bratmilovcu u vrednosti od oko 10 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cveanovi.

Gradonačelnik je istakao da su danas iz budžeta grada Leskovca za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju isplaćene jubilarne nagrade i to 12,9 miliona dinara za zaposlene u osnovnom obrazovanju i 7,7 miliona dinara za zaposlene u srednjem obrazovanju. Ujedno je bilo reči i o izdvajanjima za putne troškove koji su ove godine za zaposlene u osnovnom obrazovanju isplaćeni u iznosu od 18,5 miliona dinara, a za zaposlene u srednjem 12,45 miliona. Gradonačelnik je danas izneo podatak da je grad Leskovac isplatio Toplani 60 miliona dinara za dugove školskih objekata prema ovom preduzeću i da je time jedan od dugogodišnjih problema uspešno rešen.

Nakon gradonačelnika reč je data direktorima i pristutnim nadležnima za oblast obrazovanja u Leskovcu.

Marina Ilić, načelnica Školske uprave je potvrdila da škole kreću sa radom po modelu koji koji su odredile meseca septembra i rekla da su sve škole na teritoriji Leskovca danas počele sa nastavom.

Dragi Mihajlović, direktor škole u Velikom Trnjanu se zahvalio svima koji utiču na poboljšanje uslova u obrazovanju i na donaciji kompjutera ovoj školi. Pomenuo je da su u isturenom odeljenju ove škole sanirani krov i podovi u vrednosti od 7 miliona dinara.

Direktorka Gimnazije Leskovac i predsednica Aktiva direktora srednjih škola Dragana Cvetanović je poželela uspešan početak drugog polugodišta uz želje da obrazovanje teče sa što manje problema. Direktorka Cvetanović je istakla da zahvaljujući savremenoj opremi kojom Gimnazija raspolaže sada imaju treću generaciju učenika talentovanih za računarstvo i informatiku. Ona je naglasila da se zahvaljujući tome što grad obezbeđuje maske i dezinfekciona sredstva rad ove škole odvija bez problema.

Danas se obratio i direktor OŠ Milutin Smiljković u Vinarcu i predsednik Aktiva osnovnih škola Dejan Cakić. On je takođe istakao važnost obezbeđenja maski i dezinfekcionih sredstava. Naglasio je da su prosvetnim radnicima isplaćena sredsta za prevoz zaključno sa novembrom 2020. godine i rekao da je nakon 50 godina postavljena ograda oko škole u Vinarcu.

Direktor OŠ Radoje Domanović u Manojlovcu Goran Grozdanović se takođe zahvalio gradonačelniku na velikoj podršci. Istakao je zamenu stolarije i rešavanje imovinsko pravnih odnosa isturenog odeljenja ove škole u Bratmilovcu.

Jasmina Anđelković-Đorđević, direktorka PU „Vukica Mitrović“ kazala je da su oduševljeni podrškom Grada i gradonačelnika, kako u finansijkom, tako i u svakom drugom smislu, zahvalila se na prepoznatom značaju ranog razvoja dece, i da je njihov budžet od 315.140.000 dinara koliko Grad opredeljuje za predškolstvo impozantan. Direktorka je istakla i da će se truditi da opravdaju poverenje i da u PU ne manjka dece i da pružaju podršku privatnim vrtićima.

Direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“ Biljana Miljković zahvalila se na reprogramu duga prema JP „Toplana“ od 1,8 miliona dinara i dodala da su ostvarili sve predviđene aktivnosti i pored aktuelne epidemiološke situacije i dodala da su uspeli da renoviraju toalete koji godinama unazad nisu bili sanirani.

Direktor OŠ Josif Kostić, Milan Tončić je naglasio važnost isplate putnih troškova i dugova prema Toplani.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici Nenad Mladenović se zahvalio na brojnim ulaganjima u školski objekat i posebno apostrofirao važnost rekonstrukcije fasade, postavljanje ograde i sanaciju sistema centralnog grejanja.

U toku sastanka prezentovan je film o ulaganjima u oblast obrazovanja

Check Also

PRVOKLASNA ŽURKA MOŽE DA POČNE: EVO KAKO DO NAJJAČEG BONUSA U REGIONU!

Meridian ti predstavlja neodoljiv poklon paket: čeka te 300 spinova i 100% BONUSA NA PRVI …

Оставите одговор